Terapii alternative

#slabire #acnee #psoriazis #criosauna #terapie prin frig

Criosauna te ajuta sa slabesti

sau terapia prin frig, este o de a avea o sanatate de fier. Stimuleaza sistemul imunitar si endocrin si are numeroase beneficii pentru organism. Daca iti doresti sa slabesti, criosauna te ajuta sa elimini kilogramele in plus si celulita si sa ai o si frumoasa.

 

Ce este criosauna


Criosauna sau aerocrioterapia este o metoda care consta in racirea simultana a intregii suprafete a corpului uman in mediu gazos cu temperatura extrem de scazuta, pana la -180 grade Celsius. Aceasta procedura mareste microcirculatia si imbunatateste procesele trofice din organe si tesuturi, are pronuntat caracter imunomodulator si favorizeaza activarea sistemului de detoxifiere a organismului.

Criosauna creste capacitatea de efort fizic si intelectual, ajuta la scaderea greutatii corporale, reintinereste pielea, creste libidoul si diminueaza consecintele stresului zilnic. Rezultatele incep sa apara inca de la prima procedura. Intregul organism este revigorat si plin de energie. Dupa primele 5 - 6 proceduri pielea devine elastica, ferma si catifelata, ridurile incep sa se retraga, petele pigmentare se estompeaza.

O cura de 15 - 30 de proceduri in criosauna determina regenerarea organismului din interior, reintinereste pielea si reduce radical depozitele celulitice de pe intreaga suprafata a corpului.
 

Beneficiile criosaunei


Expunerea scurta la frig stimuleaza sistemul imunitar si regenereaza intens organismul. Criosauna stimuleaza sistemul endocrin si ofera organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. Creste capacitatea de efort fizic si intelectual, ajuta la scaderea greutatii corporale, reintinereste pielea, creste libidoul si diminueaza consecintele stresului zilnic.

Terapia cu frig este benefica pentru dureri articulare, reumatism, , tulburari ale somnului, depresii, hepatite, impotenta, disfunctii sexuale, dereglari hormonale, , boli de piel precum psoriazis sau acnee. Criosauna este potrivita si pentru cei care au suferit traumatisme , contuzii, fracturi sau luxatii.

Criosauna este benefica si pentru cei care isi doresc sa slabeasca. Reintinereste pielea, reduce ridurile, atenueaza celulita si intensifica metabolismul. In timpul unei proceduri se ard in jur de 200 de calorii, iar intre sedinte in jur de 1.000 de calorii. In combinatie cu o sanatoasa, pacientii pot pierde intre 7 - 10 kilograme dupa 20 - 30 de proceduri. In timpul sedintei de criosauna, corpul elibereaza endorfine, hormonul fericirii, ceea ce duce la o stare de bine care poate dura si sase ore.
 

Cum decurge o sedinta de criosauna


In timpul unei sedinte de criosauna, pacientul intra in cabina in lenjerie intima, insa trebuie sa isi protejeze picioarele in sosete de lana. In acest tub, pacientul ramane cu capul afara, iar restul corpului este invaluit de aerul rece. Pentru a evita hipotermia mainilor, pacientii trebuie sa isi tina mainile pe marginea superioara a cabinei.

Gazul criogenic este eliberat in criosauna, iar temperatura scade treptat pana la - 180 de grade in 30 de secunde. Dupa aceea, nivelul temperaturii ramane constant. Durata procedurii este de 60 - 80 de secunde, dar poate creste pana la 3 minute.
 

Unde poti face criosauna si cat costa


In Bucuresti exista diverse centre in care poti face criosauna. Pretul unei sedinte de criosauna variaza intre 75 si 100 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare