Ceaiul de mesteacan te scapa de pietrele la rinichi. Iata si alte beneficii pentru organism

Terapii alternative

#medicina naturista #terapii alternative #ceai mesteacan #beneficii ceai mesteacan

Ceaiul de mesteacan te scapa de pietrele la rinichi. Iata si alte beneficii pentru organism

Ceaiul de mesteacan este folosit de ani de zile in medicina naturista, datorita actiunii sale binefacatoare asupra organismului. Despre ceaiul de mesteacan se spune ca este unul dintre cele mai bune remedii pentru combaterea nisipului si a pietrelor la rinichi, datorita actiunii sale diuretice.

Astfel, acest ceai dizolva calculii renali, imbunatateste procesul de detoxifiere a rinichilor si sustine buna functionare a sistemului urinar. Daca nu ai consumat pana acum ceai de mesteacan, insa vrei sa afli mai multe despre beneficiile lui, ti-am pregatit o lista cu cele mai importante calitati ale acestei licori naturiste de exceptie.

Regleaza colesterolul si tensiunea arteriala

Ceaiul de mesteacan este recomandat persoanelor care se confrunta cu un nivel ridicat de colesterol, dar si cu o tensiune arteriala peste cea normala. Datorita ingredientelor active cu efect depurativ, mesteacanul curata vasele de sange de depunerile de colesterol rau si reduce tensiunea, protejand inima de afectiunile cardiovasculare. Pentru rezultate satisfacatoare, ceaiul de mesteacan trebuie consumat in cadrul unei alimentatii sarace in grasimi saturate si trans.

Este un tonic capilar senzational

Daca ai probleme cu parul, iti cade, este subtire, lipsit de vitalitate si foarte fragil, clatirile cu ceai de mesteacan ar putea fi remediul naturist care sa le rezolve. Datorita flavonoidelor, a vitaminei C si a taninilor din compozitie, ceaiul de mesteacan fortifica firele de par si contribuie la regenerarea capilara.

Ajuta digestia

Ceaiul de mesteacan are un efect pozitiv asupra digestiei, stimuland secretiile gastrice si biliare. In plus, datorita actiunii antibacteriene, acest ceai combate bacteriile nocive din tractul intestina, in special Escherichia Coli si stafilococul auriu.

Trateaza unele probleme respiratorii

Cu o actiune antiinfectioasa, extectoranta si decongestionanta, ceaiul de mesteacan poate trata anumite probleme respiratorii, cum ar fi bronsita, laringita, esofagita, guturaiul si gripa.

Trateaza unel probleme ale pielii

Te confrunti cu pete pigmentare, rani, pistrui, acnee sau eczeme? Folosit pe comprese locale, ceaiul de mesteacan favorizeaza vindecarea acestor probleme ale pielii, insa este nevoie de cateva saptamani pentru a se observa o imbunatatire.

Combate unele boli ale ficatului

Nu in ultimul rand, ceaul de mesteacan poate fi consumat pentru combaterea anumitor afectiuni ale ficatului, cum ar fi colica hepatica sau bila lenesa.

Cum se prepara ceaiul de mesteacan

Daca ai propriile tale frunze de mesteacan, adauga 1-2 lingurite la o cana de apa fierbinte. Lasa ceaiul la infuzat 10 minute, strecoara-l si bea-l fara sa-l indulcesti cu zahar. Zilnic este indicat sa bei cel mult 3 cani de ceai si sa nu depasesti un consum de 100 g de frunze pe zi, intrucat te poti alege cu tulburari digestive si dureri abdominale.

Contraindicatii pentru ceaiul de mesteacan

In general, ceaiul de mesteacan nu are contraindicatii, insa este recomandat a se evita consumul lui in sarcina, alaptare sau in cazul in care exista o alergie la mesteacan. Ceaiul de mesteacan nu trebuie consumat daca deja iei medicamente cu efect diuretic, intrucat poate duce la deshidratare.

Foto: visualphotos.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare