Terapii alternative

#stres #respiratie #aromaterapie #guma de mestecat #combatere stres

8 moduri eficiente de a combate stresul

Jobul mult prea stresant si responsabilitatile familiale contribuie la cresterea nivelului de stres. Exista insa anumite activitati pe care le poti face pentru a elibera tensiunea din corp si a te relaxa, unele dintre ele iesite din conventional. Iata cateva moduri eficiente de a combate stresul!

1. Fa curatenie in casa

Daca esti inconjurat de prea multe lucruri, nivelul de stres poate creste. Prin urmare, pentru a elibera tensiunea, aranjeaza lucrurile prin casa. Fa ordine in sifonier, aranjeaza facturile sau poti chiar redecora. Prin urmare, scapa de dezordine si, odata cu ea, de stres!

2. Tunde gazonul

Desi ai putea crede ca tunderea gazonului este o activitate solicitanta si obositoare, de fapt aceasta indeletnicire este un adevarat remediu pentru stres. Mirosul ierbii proaspat cosita te ajuta sa-ti limpezesti mintea si sa te simti mai relaxat.

Oamenii de stiinta spun ca substantele chimice din iarba proaspat taiata blocheaza eliberarea hormonilor de stres in creier. In schimb, nu trebuie sa uiti sa porti dopuri de urechi pentru a diminua intensitatea sunetului de la masina de tuns iarba. In caz contrar, nivelul de stres poate creste din nou.

3. Consuma suc de portocale

Sucul de portocale te poate ajuta intr-un mod in care nici nu te astepti. Cercetatorii spun ca vitamina C contribuie la gestionarea eficienta a stresului, datorita scaderii nivelului hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul. In plus, vitamina C ajuta la intarirea sistemului imunitar.

4. Canta

Canta in masina, canta la dus, canta atunci cand faci curatenie prin casa! Muzica te poate face mai fericit. In plus, cantatul influenteaza pozitiv respiratia si postura, dar si activitatea inimii si sistemul imunitar.

5. Fa o plimbare

Un alt mijloc de a combate stresul este sa faci exercitii fizice. Astfel, corpul tau produce endorfine - neurotransmitatorii care te fac sa te simti bine. Mai mult decat atat, exercitiile te ajuta sa te concentrezi mai bine la ceea ce faci si sa uiti de lucrurile care te-au facut anxios.

O plimbare de 30 de minute in fiecare zi echivaleaza cu exercitiile pe care le faci la sala de gimnastica si care contribuie la eliminarea tensiunii.

6. Mesteca guma

Potrivit unor studii recente, guma de mestecat poate reduce nivelul de stres si anxietetate si contribuie la imbunatatirea performantei mintale. Astfel, vei rezolva sarcinile dificile mult mai repede si cu mai multa usurinta. Mai mult decat atat, cercetarile au aratat ca persoanele care mesteca guma sunt si mai putin deprimate, iar riscul de a avea probleme cardiace este scazut.

7. Fa sex

O viata sexuala activa contribuie la eliminarea stresului din organism, deoarece scade tensiunea arteriala, increderea in sine iti este fortificata si reusesti sa stabilesti o legatura intima cu partenerul. In plus, sexul te ajuta sa dormi mai bine, mai ales daca ai probleme cu odihna din pricina problemelor care te streseaza.

8. Respira profund

Aromaterapia este o solutie buna de a scapa de stres. Mirosul de lavanda sau rozmarin te relaxeaza si iti da o stare de bine. Inhalarea acestor arome reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului.

Sursa foto: mala-hierba.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare