Terapii alternative

#sistem imunitar slabit #sistem imunitar #remedii naturiste #terapii alternative #intarire sistem imunitar

5 remedii naturiste pentru sistemul imunitar slabit

Fiecare organism este inzestrat cu un sistem imunitar, adica un scurt de protectie impotriva infectiilor bacteriene, a infectiilor virale si a altor afectiuni. "Creierul" sistemului imunitar este reprezentat de microflora intestinala, compusa din sute de milioane de bacterii benefice care te ajuta sa te feresti de microbi si de anumite boli. Din pacate, imunitatea poate fi subrezita de obiceiurile tale de zi cu zi si de stilul de viata.

De la dietele de slabit si alimentatia saraca in substante nutritive, pana la consumul de alcool, lipsa odihnei si stresul cotidian, toate iti pot afecta sistemul imunitar si te pot face vulnerabil in fata bolilor. Exista remedii naturiste care pot intari sistemul imunitar, mai ales in sezonul rece, cand virusurile si bacteriile au un varf de activitate.


1. Consuma mai multa vitamina C

Vitamina C este cunoscuta drept un aliat al sistemului imunitar. Poti lua vitamina C din alimente precum portocale, kiwi, fructe de padure, ardei grasi, broccoli, mere si gutui. Este bine sa stii ca vitamina C nu poate sa intareasca sistemul imunitar atat de mult incat sa-l faca imbatabil in fata agentilor patogeni. De accea, trebuie sa ii oferi organismului si alte vitamine si minerale.


2. Ia suplimente de calciu, magneziu, seleniu si zinc

Suplimentele pe baza de calciu, magneziu, seleniu si zinc sunt foarte utile pentru sistemul imunitar slabit, deoarece asigura protectia celulelor, contribuie la divizarea celulara normala, previn stresul oxidativ si intaresc raspunsul imun al organismul la diversi factori externi.


3. Consuma iaurt

Iaurtul contine probiotice, adica bacterii bune care ajuta la pastrarea sanatatii microflorei intestinale. Cand microfora intestinala functioneaza in parametri normali, sistemul imunitar este puternic si lupta eficient impotriva virusurilor si a bacteriilor.


4. Tine o cura cu echinacea

Echinacea este o planta medicinala ale carei proprietati terapeutice o recomanda pentru intarirea sistemului imunitar. In special in sezonul rece, este indicat sa urmezi o cura de o luna cu echinacea, pentru a-ti proteja organismul de infectiile virale specifice acestei perioade a anului.


5. Tine o cura cu produse apicole

Produsele apicole, in special mierea, propolisul si pastura, intaresc sistemul imunitar si te ajuta sa te feresti de boli, daca sunt consumate in cadrul unei cure de cel putin o luna.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare