Aproximativ 40% dintre romani sufera de hipertensiune, ce poate fi consecinta mai multor probleme de sanatate si a unui mod de viata dezechilibrat. Pentru reducerea hipertensiunii, pe langa medicamente, remediile naturale pot fi de ajutor.
1 Usturoi
Usturoiul contine numerosi sulfati, dintre care alicina este cea mai puternica, dar si seleniu si peste 100 de alte substante chimicale puternice. Ajuta la reducerea tensiunii arteriale prin subtierea sangelui si prin blocarea angiotensinei, un hormon care cauzeaza vasoconstrictia vaselor de sange.
In plus, usturoiul detoxifica organismul, stimuleaza sistemul limfatic si elimina reziduurile, in timp ce intareste vasele de sange. Prin procesul de detoxificare, usturoiul ajuta si la mentinerea unui nivel normal de lipide in sange, ceea ce reduce riscul de cheaguri de sange.
De asemenea, compusii activi din usturoi stimuleaza circulatia sangelui, ceea are un efect benefic asupra tensiunii arteriale.
Pentru reducerea hipertensiunii, este bine sa se urmeze un tratament cu 2-4 catei de usturoi pe zi.
2 Lamai
Lamaile contin cantitati importante de vitamina C, un antioxidant foarte puternic care ajuta la subtierea sangelui. In plus, sucul de lamaie ajuta la buna absorbtie a fierului in organism. Vitamina C din lamai previne si efectele negative ale radicalilor liberi asupra arterelor de sange.
In plus, lamaile sunt bogate si in vitamina P, care intareste capilarele si ajuta la absorbtia rapida a vitaminei C.
Pentru reducerea hipertensiunii, este indicat ca persoanele afectate sa consume zilnic suc de lamaie in salate sau diluat cu apa. Nu este recomandat sa se bea ca atare, deoarece este foarte acid si poate afecta dantura si cavitatea bucala.
3 Cartofi
Cartofii sunt bogati in magneziu si potasiu, doi nutrienti vitali pentru sanatatea inimii. Cand nivelul de potasiu este scazut, organismul retine mai multa sare, care creste tensiunea arteriala. In schimb, atunci cand sunt consumate alimente bogate in acest mineral, organismul este stimulat si elimina mai rapid excesul de sare.
Ca si potasiul, magneziul este un nutrient esential pentru organism si imbunatateste circulatia sangelui.
Astfel, persoanele care sufera de hipertensiune pot consuma zilnic un cartof fiert, de preferat cu coaja, care contine cei mai multi nutrienti.
Sursa foto: //idiva.com