Terapii alternative

#artrita #riduri #beneficii #atac de cord #venin #venin de vipera #beneficii sanatate

Veninul de vipera si beneficiile sale asupra sanatatii

Veninul este adesea corelat cu problemele pe care le cauzeaza muscatura de sarpe. Cu toate acestea, substanta toxica are numeroase proprietati care s-au dovedit benefice pentru sanatate. Afla, in continuare, care sunt beneficiile veninului de vipera!


Venin de vipera impotriva ridurilor


Veninul de vipera poate fi folosit cu succes in tratamentul pentru eliminarea ridurilor, au descoperit specialistii. Veninul determina un blocaj neuromuscular care relaxeaza musculatura si determina reducerea ridurilor . Substanta actioneaza, astfel, precum renumitul Botox, fara a fi, insa, nevoie sa apelezi la injectii: veninul de vipera este folosit in creme.

Crema cu venin de vipera poate fi folosita la orice varsta, chiar si atunci cand se doreste indepartarea ridurilor fine. De asemenea, tratamentul impotriva ridurilor pe baza de venin de vipera este recomandat in egala femeilor, cat si barbatilor.


Venin de vipera impotriva artritei


Veninul de vipera poate fi utilizat si in tratarea artritei. Anumite substante chimice, intalnite in veninul de vipera, cobra si de sarpe cu clopotei, ar putea sta la baza unor analgezice menite sa combata durerile cronice, sunt de parere cercetatorii.

Experimentele au aratat ca unguentele cu venin de vipera, aplicate pe zonele afectate de artrita, dau rezultate palpabile, ducand la scaderea considerabila a durerii resimtite de pacienti. Tot acest tip de unguent contribuie si la cresterea flexibilitatii articulatiilor.


Venin de vipera impotriva atacului de cord


Veninul de vipera, alaturi de alte tipuri de venin eliminat de specii diferite de serpi, contribuie si la prevenirea atacurilor de cord si a celor cerebrale.

Atacul de cord si atacul cerebral apar in urma formarii de cheaguri care blocheaza circulatia sangelui. Toxinele din veninul de sarpe pot indeparta acest pericol, actionand ca anticoagulante, fapt care a dus la aparitia medicamentelor cu venin pentru pacientii cu probleme cardiace .


Veninul de vipera si alte probleme de sanatate

 

Beneficiile veninului de vipera nu se opresc aici. Studiile au demonstrat ca substantele din veninul de vipera pot influenta pozitiv vindecarea unor boli precum osteoporoza, epilepsia, ulcerul, hemofilia si chiar cancerul. In cel din urma caz, s-a constatat ca veninul de sarpe contribuie la inhibarea dezvoltarii tumorilor in cazul cancerului ovarian, cerebral si al cancerului la san.

Pe langa beneficiile veninului de vipera, este important de mentionat faptul ca si alte tipuri de venin contribuie, la randul lor, la dezvoltarea unor medicamente si tratamente revolutionare in domeniul medicinei. Printre altele, s-a constatat ca enzimele din veninul de cobra ar putea contribui la descoperirea unui tratament impotriva bolii Parkinson si a maladiei Alzheimer. De asemenea, substantele din veninul unei specii de cobra din Africa (Naja pallida) au oferit indicii pretioase referitoare la descompunerea membranelor celulare, fapt care ar putea determina gasirea unui tratament impotriva leucemiei.

Sursa foto: highpowerrocketry.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare