Terapii alternative

#giardia #tratamente naturiste

Tratamente naturiste pentru giardia

Giardioza   este o boala intestinala cauzata de infectia cu parazitul Giardia lambalia, care se manifesta in general la copii. Printre cele mai frecvente simptome ale giardiozei se numara diareea, crampele abdominale, flatulenta , dar si imposibilitatea de a lua in greutate.


Cei mai mult copii se imbolnavesc de giardioza in centrele de ingrijire, in crese, gradinite etc. Acest lucru este cauzat de igiena insuficienta care se manifesta atat prin spalarea mainilor, cat si prin mentinerea unei curatenii impecabile in spatiile toaletelor.


De asemenea, giardioza mai poate fi luata si daca se consuma apa din lacuri sau rauri, mai ales ca oamenii nu constientizeaza faptul ca acest parazit poate supravietui chiar si la temperaturi foarte scazute.


Parazitul giardia se inmulteste in intestine, iar daca infectia nu se trateaza, acesta poate trai foarte multa vreme.


Iata cateva dintre cele mai eficiente tratamente naturiste impotriva giardozei:


Tratament cu ulei de dovleac


Uleiul de dovleac presat la rece este foarte eficient in combaterea viermilor intestinali si are efecte benefice in afectiunile gastrice, dar si hepatice. In acelasi timp, uleiul de dovleac sporeste pofta de mancare, intareste inumitatea organismului si are un continut bogat de vitamine si minerale.


Se ia cate o lingura de ulei de dovleac, cu o ora inainte de masa, de trei ori pe zi. Tratamentul trebuie tinut cel putin doua luni.


Ceai de pelin


Desi acest ingredient este unul greu de acceptat, pelinul contribuie simtitor la indepartarea definitiva a parazitilor giardia, dar si a altor viermi intestinali . Pelinul contine substante toxice pentru acesti paraziti care actioneaza in profunzime in tubul digestiv.


Ceaiul de pelin se administreaza zilnic, timp de 14 zile, cate o ceasca mica cu jumatate de ora inainte de masa. Dupa aceste doua saptamani, se ia o pauza de 10 zile, dupa care se reia tratamentul.


Helmiflores


Tot din categoria „farmacia verde”, Helmiflores este un produs natural, pe baza de pelin, macese, cimbru si miere poliflora. Acest produs este potrivit atata pentru tratarea giardiozei cat si prentru prevenirea acesteia.


Helmiflores se administreaza in apa sau ceai, cu jumatate de ora inainte de masa, de trei ori pe zi, timp de 10 zile. Dupa aceasta perioada, se ia o pauza de 10 zile, dupa care se reia tratamentul.


Toate aceste tratamente naturiste se poat lua in paralel cu tratamentul medicamentos recomandat de medic.


Sursa foto : sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare