Terapii alternative

#stres #insomnie #sanatate #terapii alternative

Invata sa scapi de stres si insomnie in mod natural!

Stresul, grijile si programul incarcat iti afecteaza calitatea odihnei, astfel ca suferi tot mai des de insomnii? Nu te repezi la primul flacon cu somnifere! Incearca inainte cateva remedii naturale, care te vor ajuta sa ai un somn odihnitor si care nu au efecte secundare. Afla mai jos cum poti scapa de stres si de insomnii cu ajutorul unor remedii naturale!

Somniferele pot rezolva problema temporar, insa au o serie de efecte secundare care iti vor afecta activitatile de zi cu zi. Un ceai fierbinte, spre exemplu, inainte de culcare va face minuni, iar a doua zi te vei simti odihnit si relaxat.


Melatonina trateaza insomniile

Cum functioneaza: Melatonina este un hormon produs in mod natural de organism. In mod normal, se afla la cote ridicate la lasarea intunericului, atunci cand provoaca somn. Melatonina este insa foarte sensibila la lumina, in special la luminitele albastre, verzi sau rosii emise de aparatele electrice, precum televizoare, computere sau laptopuri.

Expunerea constanta la aceste surse de lumina opreste productia de melatonina, fapt care afecteaza somnul. Suplimentele cu melatonina sunt benefice in special pentru persoanele care sufera de tulburari ale somnului, inclusiv de insomnii.

Cum asiguri un nivel ridicat de melatonina: Pentru a mentine la cote ridicate productia de melatonina, inainte de culcare este indicat sa opresti toate aparatele electrice. In plus, in dormitor nu trebuie sa existe astfel de aparaturi, care sa iti perturbe somnul.

In zilele noastre, suplimentele cu melatonina sunt foarte populare, insa trebuie sa stii ca acestea regleaza somnul, nu il initiaza. Astfel, este indicat sa iei suplimentele cu melatonina cu 90 de minute inainte de ora obisnuita de culcare.


L - Theanina imbunatateste calitatea somnului

Cum functioneaza: L - Theanina este un aminoacid care se gaseste in ceaiul verde. Stimuleaza buna dispozitie, imbunatateste procesul de invatare si calmeaza sistemul nervos. In plus, L-Theanina imbunatateste si calitatea somnului.

Cum asiguri un nivel ridicat de L - Theanina: Daca problemele tale de somn sunt cauzate de stres si programul incarcat, suplimentele pe baza de L-Theanina sunt extrem de benefice. Luate inainte de culcare, ajuta la calmarea generala a organismului si favorizeaza starea de somnolenta.


Ceaiul de plante calmeaza creierul

Cum functioneaza: Ceaiurile pe baza de plante precum valeriana, musetel sau floarea pasiunii sunt folosite pentru a stimula somnul. Aceste plante actioneaza asupra unor receptori ai creierului si au usoare efecte sedative.

De ce este benefic pentru tine: Ritualul incetinirii activitatilor de peste zi, pregatirea pentru somn si prepararea unui ceai fierbinte sunt obiceiuri importante pentru creier, care face astfel tranzitia de la activitate la somn. In plus, bauturile fierbinti au si un efect placebo.


Baile fierbinti relaxeaza si reduc stresul

Cum functioneaza: Declansarea starii de somnolenta este in stransa legatura cu temperatura corporala. Seara, organismul uman se confrunta cu o scadere naturala a temperaturii, ceea ce il pregateste pentru somn. Baile fierbinti maresc temperatura corporala, insa atunci cand iesi din cada, temperatura corpului scade brusc, ceea ce duce la aparitia starii de somnolenta.

De ce sunt benefice pentru tine: Inainte de culcare, fa o baie fierbinte timp de 20 de minute. Si un dus fierbinte este de mare ajutor. Duce la relaxare musculara si elibereaza tensiunea, procese care iti vor fi de ajutor daca suferi de stres si insomnii.

Sursa foto: ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului