Terapii alternative

#simptome #acupunctura #ace #medicamente #alergii

Acupunctura, noul antidot pentru alergii?

Acupunctura este o terapie alternativa la care apeleaza din ce in ce mai multe persoane pentru ameliorarea durerilor. Insa un studiu recent arata ca acupunctura este de mare ajutor si celor care sufera de alergii.

Majoritatea persoanelor care sufera de alergii apeleaza la medicamentele antihistaminice pentru a-si ameliora simptomele. Insa in situatiile in care aceste simptome nu trec, acupunctura este o alternativa ideala. In timpul procedurii, ace foarte subtiri sunt inserate sub piele, in puncte specifice ale corpului, pentru a atenua anumite simptome.

Acupunctura, terapie alternativa pentru alergiile severe

Intr-un studiu publicat in revista de specialitate "Annals o Internal Medicine", cercetatorii au examinat 422 de persoane care au obtinut rezultate pozitive la testele pentru alergiile la polen. Toate aceste persoane prezentau simptome alergice, precum nasul infundat. De asemenea, participantii la studiu au oferit detalii si despre medicamentele si dozele administrate.

Cercetatorii au impartit participantii in trei grupuri: primul grup a primit 12 tratamente cu acupunctura si antihistaminice, al doilea grup a primit 12 tratamente "false" de acupunctura si antihistaminice, iar al treilea grup a luat doar antihistaminice.

Dupa doua luni, cercetatorii au analizat starea pacientilor si a simptomelor prezente. Astfel, persoanele care au urmat tratamentul cu acupunctura si antihistaminice si-au imbunatatit vizibil starea de sanatate, in comparatie cu celelalte grupuri. Rezultatele au ramas la fel si dupa patru luni de tratament.

Astfel, studiul arata beneficiile pe care acupunctura le are asupra organismului uman, in special atunci cand este aplicata impreuna cu alte tratamente specifice pentru afectiunea in cauza. Cercetatorii recomanda aceasta terapie pentru pacientii care nu sunt satisfacuti de medicamentele si tratamentele conventionale.

De asemenea, acupunctura poate fi folosita si pentru cazurile mai grave de alergii. In plus, aceasta terapie nu are efecte secundare.

Sursa foto: whatclinic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului