Frumusete & Ingrijire

# protejare canicula #cum faci fata caniculei #canicula #obiecte

Treci cu bine peste canicula: ce obiecte te pot ajuta

Vara abia a inceput, asa ca acum poti scoate fara grija din sifonier rochitele si fustitele care au stat ascunse atatea luni. Ziua este mai lunga, iar soarele devine din ce in ce mai puternic. In curand, te vei confrunta din nou cu zilele acelea in care caldura ti se pare insuportabila si in care tot ceea ce ti-ai dori ar fi sa stai la umbra, la racoare, cu o limonada in mana.

Cu toate acestea, activitatile zilnice pe care trebuie sa le duci la bun sfarsit continua, indiferent de canicula de afara, iar singurul lucru pe care il poti face este sa iei cateva masuri pentru ca temperaturile foarte mari sa te afecteze cat mai putin. Cateva obiecte iti pot usura viata daca le ai prin preajma sau daca le folosesti in timpul caniculei.

1. Aparatul de aer conditionat

In timpul verii, pentru multe persoane, confortul de la locul de munca si de acasa este dat de existenta unor aparate de aer conditionat in incaperile in care isi desfasoara activitatea. Caldura excesiva te face sa mai lipsita de energie si fara asa mult chef de viata, astfel ca iti afecteaza, fara sa vrei, activitatile. Nu prea te poti concentra sa termini sarcinile de serviciu sau sa te joci de-a v-ati ascunselea cu copiii cand este foarte cald.

Un aparat de aer conditionat ajuta ca temperatura din incapere sa fie suficient de mare ca sa nu iti fie frig, dar suficient de mica astfel incat sa nu simti caldura inabusitoare de afara. Este un obiect foarte util vara, cu atat mai mult daca biroul unde lucrezi sau casa in care locuiesti se afla la un etaj superior.

2. Hainele deschise la culoare, din bumbac sau in

Pielea are nevoie sa respire mereu, de aceea trebuie acordata o atentie deosebita hainelor pe care le porti vara. Cand vine acest anotimp, de un lucru esti sigura: vei transpira mai mult, si asta nu este un aspect tocmai placut. Mai ales in miezul zilei, cand razele soarelui sunt foarte puternice si, implicit, nivelul de caldura resimtit de corpul tau este foarte ridicat, este important sa eviti anumite materiale si culori.

De exemplu, negrul atrage caldura, asa ca nu e o idee buna sa iesi in mijlocul zilei in oras imbracata in aceasta culoare, pentru ca vei simti imediat cum materialul se infierbanta. Ideal este sa porti haine albe sau in culori deschise, care nu retin temperatura mare. Ca materiale, cele mai potrivite verii sunt inul si bumbacul. Incearca sa eviti hainele din materiale sintetice.

3. Sticla cu apa

Hidratarea este esentiala pentru organism indiferent de anotimp, dar mai ales vara. Nu pleca din casa fara sa ai o sticla cu apa la tine, din care sa poti bea constant astfel incat sa te mentii hidratata. Chiar daca vara iti place sa bei lichide reci, acestea nu trebuie sa fie, totusi, la temperaturi exagerat de scazute, pentru s-ar putea ca in cateva ore sau a doua zi s-ar putea sa sa te alegi cu o raguseala neplacuta si cu dureri in gat.

Sticla cu apa trebuie sa fie iti nelipsita din geanta in perioada verii. Prin transpiratie, elimini multe lichide din corp, si, band constant apa, vei reusi ca organismul tau sa aiba mereu cantitatea de lichide necesara.

Nu uita sa iti feresti pielea de razele soarelui folosind o crema cu protectie solara, mai ales daca iti place sa stai la plaja ore in sir. De asemenea, ideal ar fi sa nu iesi din casa in mijlocul zilelor caniculare. Daca totusi trebuie sa o faci, ia-ti toate masurile pentru ca iesirea ta sa nu devina o corvoada din cauza caldurii.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare