Frumusete & Ingrijire

#alimente ten #alimente sanatoase #ten frumos

Ten minunat cu aceste 10 alimente care stimuleaza producerea acidului hialuronic

 

Vrei sa ai o piele minunata, elastica si radianta? Unele alimente favorizeaza productia naturala de acid hialuronic sau a substantei care favorizeaza producerea de colagen, mentinand hidratarea. Urmeaza, asadar, o dieta sanatoasa si te vei bucura de un chip minunat.

Am fost obisnuiti sa credem ca putem lupta cu semnele imbatranirii pielii doar cu creme si tratamente speciale. Adevarul este altul. Nu trebuie decat sa faci cateva alegeri sanatoase atat la masa, cat si in viata de zi cu zi. Acidul hialuronic, de exemplu, sau substanta care promoveaza productia de colagen sunt produse in mod natural de corpul nostru. Cu timpul, insa, organismul le sintetizeaza intotdeauna in cantitati mai mici, determinand pierderea tonusului si aparitia ridurilor. Din fericire, ar fi suficient sa consumam in mod regulat o serie de alimente care sa ajute pielea sa ramana elastica si stralucitoare.

Kiwi. Vitamina C este un antioxidant excelent, de aceea contracareaza radicalii liberi care determina imbatranirea. Fructele de Kiwi sunt bogate in vitamina C, fiind ideale pentru a stimula in mod natural productia de acid hialuronic.

Spanac si broccoli. Si spanacul si broccoli sunt bogate in vitamina C, fapt pentru care au o actiune antioxidanta si antiinflamatoare pentru piele, stimuland producerea de acid hialuronic si colagen.

Oua. Ouale, pe de alta parte, contin cantitati mari de zinc, un mineral implicat in formarea celulelor pielii. Consumul regulat de oua te va ajuta sa iti mentii pielea perfect sanatoasa, combatand efectele inaintarii in varsta.

Migdale si ovaz. Magneziul este un mineral care favorizeaza producerea acidului hialuronic si este prezent in cantitati mari in migdale. Ovazul, in schimb,este bogat in zinc, o substanta care participa la sinteza acidului hialuronic.

Ceai verde. Aceasta bautura nu ar trebui sa lipseasca din viata ta de zi cu zi daca vrei sa ai grija de pielea ta. Contine catechine sau antioxidanti puternici care protejeaza celulele pielii.

Capsuni. Capsunile nu sunt doar printre cele mai gustoase si mai colorate fructe ale primaverii, ci sunt si bogate in antioxidanti, vitamina C si magneziu. Pe scurt, ele sunt un adevarat leac pentru pielea ta.

Fenicul si fasole. Izoflavonoidele sunt printre substantele care favorizeaza cel mai mult producerea si sinteza acidului hialuronic. Care sunt cele mai comune alimente care le contin? Fasolea si feniculul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului