Frumusete & Ingrijire

#cum scapi de monturi #pantofi toc #monturi

Renunta rapid la acest tip de pantofi! Iti pot crea monturi inestetice

 

Ce au in comun Amal Clooney si Victoria Beckham? Monturile! Sa fie vorba despre tocuri inalte, factori genetici sau ghinion?
Montul este o deformare la baza degetului mare, care il face sa se incline spre interior, formand o proeminenta dureroasa si inestetica. Aceasta va creste treptat in timp, mai ales daca se iau masuri preventive.

Medicii folosesc Scala Manchester pentru a clasifica severitatea monturilor, unde 0 inseamna ca nu exista nicio problema, iar 4 indica o deformare avansata. Este posibil ca monturile sa apara si la baza degetului mic.

Tocurile inalte sunt cauza?

Genele sunt cel mai probabil vinovate de aparitia monturilor, deoarece cauza este considerata o slabire a articulatiilor picioarelor. Cu toate acestea, pantofii care nu se potrivesc bine pot transforma o problema usor de gestionat intr-un adevarat cosmar. Tocurile forteaza piciorul intr-o pozitie care pune toata presiunea pe acest punct sensibil. In acest fel, articulatia este fortata sa-si schimbe pozitia, tragand tendoanele si ligamentele si modificand forma degetelor de la picioare.

Actionand rapid se poate evita interventia chirurgicala sau cel putin poate fi intarziata. Medicii sfatuiesc sa se evite pantofii cu cusaturi care trec peste mont. Daca te dor picioarele dupa o zi in care nu prea ai stat deloc pe scaun iti poti calma aceste dureri infasurandu-le in prosoape inghetate. Astfel, se reduce inflamatia, iar durerea este ameliorata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului