Frumusete & Ingrijire

#par vopsit #par roscat

Ingrijire speciala pentru parul roscat

Exotic si ispititor, roscatul este unul dintre cele mai apreciate culori de par . Parul roscat este insa si cel mai greu de intretinut, in special daca este obtinut prin vopsire . Vopseaua se decoloreaza foarte repede, in cel mult 3 saptamani de la aplicare. Daca nu ai parul roscat natural, este indicat sa te gandesti foarte bine inainte de a adopta aceasta culoare.

Exista insa numeroase metode de a prelungi culoare vibranta. Folosirea produselor corecte, special create pentru roscate, parul tau va arata stralucitor si sanatos pentru o perioada lunga de timp.

Parul roscat natural este foarte rar, fiind intalnit la doar 4% din populatia lumii. Majoritatea persoanelor cu par roscat se intalnesc in vestul Europei, in special in Anglia, Scotia si Irlanda. Culoarea rosie este determinata de o gena recesiva. Astfel, parul roscat este mostenit de la ambii parinti.

In general, persoanele cu par roscat au o piele subtire, sensibila la radiatiile solare, cel mai adesea cu pistrui . Parul roscat este mai gros decat parul blond sau brunet , insa este mai sensibil si se deterioreaza foarte repede.
 

Cum intretii parul roscat


Parul roscat este foarte sensibil si isi pierde stralucirea foarte repede. Est indicat sa eviti expunerea prelungita a parului la razele soarelui. La plaja acopera intotdeauna parul cu o esarfa si foloseste sampoane pe baza de henna care sa mentina parul stralucitor si hidratat. Foloseste produse de par cu factor de protectie si nu uita sa aplici saptamanal o masca speciala pentru parul roscat.

Parul roscat se usuca foarte repede, fiind predispus casarii. Este astfel indicat sa foloseste produse hidratante. Incearca produsele de par hidratante, care nu necesita clatire. Cu cat vei lasa un balsam sa actioneze mai mult asupra firului de par, cu atat acesta va fi mai stralucitor si isi va mentine culoare pentru o perioda mai indelungata.

Pentru mentinerea culorii, poti folosi si preparate naturale precum merisoarele, macesele, coaja de ceapa sau galbenelele. Tot pentru a mentine culoarea, foloseste si sampoane si balsamuri nuantatoare, speciale pentru parul roscat.

Parul roscat trebuie vopsit la fiecare doua luni. Mergi de fiecare data la un specialist care sa iti aleaga nuanta potrivita de roscat. Tunde parul regulat, pentru a preveni despicarea varfurilor.

Foloseste tramanete pe baza de ulei de castane, care accentueaza reflexiile roscate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare