Frumusete & Ingrijire

#tratament maini #ingrijire maini #maini catifelate #tratament

Cum sa ai maini catifelate precum cele de bebelus

Despre maini se spune ca sunt cartea de vizita a oricarei femei. Insa, de cele mai multe ori factorii extermi isi pun amprenta asupra pielii noastre si duc la imbatranirea prematura a acesteia. Daca iti doresti ca mainile tale sa fie fine si catifelate, precum cele de bebelus, poti apela la un truc foarte simplu!

De ce apar pete maronii pe maini?

Petele maronii apar pe maini odata cu trecerea timpului, ca urmare a expunerii mainilor la diversi factori externi, precum razele ultraviolete. Expunerea la razele UV stimuleaza productia de melanina in straturile superioare ale pielii. De obicei, acest lucru duce la bronzarea pielii, insa exista cazuri in care se produc acumulari de melanina, cauzand aparitia petelor.

Ce cauzeaza imbatranirea prematura a pielii de pe maini?

Expunerea la soare nu este singurul factor care duce la imbatranirea prematura a pielii de pe maini. Un alt factor important il constituie predispozitia genetica. Daca parintii se confrunta cu imbatranirea prematura a pielii si pigmentarea acesteia, riscurile de a mosteni acest lucru sunt foarte mari.

Pe de alta parte, anumite medicamente cresc sensibilitatea pielii la lumina, ceea ce inseamna ca te expui unui risc mai mare de a te pigmenta. Asadar, daca urmezi un tratament este indicat sa discuti cu medicul pentru a te asigura ca medicamentele pe care le iei nu cresc sensibilitatea pielii.

Totodata, o persoana care are pielea mai deschisa la culoare are risc mai mare de a se confrunta cu pete maronii, din cauza ca pielea produce mai multa melanina.

Pentru a preveni aparitia petelor maronii la nivelul mainilor, expunerea la soare trebuie facuta cu masura si se recomanda aplicarea unei creme cu factor de protectie solara. In cazul in care deja au aparut semne de imbatranire la nivelul mainilor, poti apela la un tratament eficient – mezoterapia Filorga.

Cum putem combate imbatranirea prematura a mainilor?

Prin intermediul mezoterapiei are loc o hidratare in profunzime a pielii si se combat semnele imbatranirii. Se recomanda urmarea a trei sedinte de mezoterapie, la interval de o saptamana. Dupa tratament, se poate folosi crema o crema care calmeaza si hraneste pielea in profunzime.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare