Frumusete & Ingrijire

# piele picioare # piele maini #crema pentru piele uscata #ingrijire piele

Crema pentru pielea uscata de pe picioare

 

Pielea uscata de pe picioare este des intalnita, episoadele de acest gen variind atat in intensitate si in durata. Cu simptome ca inrosirea, descuamarea sau craparea pielii, prurit sau sangerari, pielea uscata poata sa apara din numeroase cauze: factori de mediu, afectiuni medicale sau chiar inaintarea in varsta.

De cele mai multe ori, scapi de pielea uscata daca faci anumite schimbari in stilul de viata sau daca eviti factorii declansatori–alergii sau iritatii aparute in urma folosirii unor produse specifice.

Cu toate acestea, daca pielea uscata de pe picioare este cauzata de alte afectiuni cum ar fi diabetul, afectiunile renale, hepatice sau HIV, este necesar un consult medical specializat. Abia apoi, medicul iti va putea recomanda tratamentul corespunzator, in functie de caz. Avand in vedere, insa, ca multe cauze pot fi tratate de acasa, utilizarea regulata a cremelor hidratante este recomandata, atata timp cat acestea contin ingredientele necesare. Ce ingrediente ar trebui sa contina o crema de picioare, pentru a oferi o hidratare eficienta afli din randurile de mai jos.

3 ingrediente de cautat intr-o crema buna

Indiferent de forma pe care o au–lotiune, crema sau unguent–, produsele sunt menite sa retina apa la nivelul pielii si sa previna uscarea acesteia. Chiar daca un studiu publicat in 2016 [1] a concluzionat ca folosirea regulata a unei creme hidratante este mult mai importanta decat compozitia sa, trebuie luat in considerare ca unele ingrediente pot cauza iritatia pielii sau alergii, in timp ce alte produse pot fi complet lipsite de componente importante. Pentru ca o crema sa hidrateze bine pielea si sa previna uscarea acesteia la nivelul picioarelor, aceasta trebuie sa contina:

Acid hialuronic

Acidul hialuronic se gaseste, natural, in tesuturile conjunctive si in piele si reprezinta compomentul principal care reda pielii structura necesara si care este responsabil de hidratarea acesteia. Pentru ca poate retine de pana la 1000 de ori mai multa apa decat greutatea sa, acidul hialuronic ajuta atat la hidratarea pielii cat si la amplificarea elasticitatii acesteia. Mai mult decat atat, acidul hialuronic poate accelera vindecarea ranilor si tratarea eczemelor si poate avea si un efect antirid si antiimbatranire.

Vaselina

O alta cercetare din 2016 [2] arata ca vaselina este unul dintre cele mai eficiente produse de hidratare care pot fi gasite pe piata, aceasta formand o bariera la nivelul pielii care previne pierderea apei. Putand lua forma de lotiuni, creme sau serumuri, vaselina poate fi folosita in fiecare zi pentru cazurile de piele foarte uscata, insa, trebuie mentionat ca exista si cateva dezavantaje. Printre acestea: riscul de patare a hainelor sau potentialul disconfort simtit de pielea grea si uleioasa. Cu toate acestea, majoritatea produselor hidratante care contin vaselina tind sa obtina cat mai mult din beneficiile acesteia si cat mai putin din dezavantajele ei, oferind, astfel, produse optime pentru hidratarea pielii.

Glicerina

Glicerina este un lichid vascos, fara culoare sau miros, provenit din plante sau animale, dar, care poate fi produs si sintetic. Acesta este un agent umectant, adica atrage apa in loc sa o retina, actionand asemanator unui burete. Datorita acestor proprietati, glicerina este un ingredient foarte des folosit in cremele hidratante, in sapunurile pentru pielea sensibila si nu numai.

Toate aceste ingrediente impreuna cu multe altele pot fi gasite in numeroase creme hidratante, insa, alegerea celei potrivite pentru tine poate fi un proces indelungat de cercetare si utilizare. Cu toate acestea, odata gasita si folosita regulat, crema aleasa te va ajuta sa iti mentii pielea picioarelor cat mai hidratata si elastica.

Referinte:

  1. Shim JH;Park JH;Lee JH;Lee DY;Lee JH;Yang JM; Moisturizers Are Effective in the Treatment of Xerosis Irrespectively from Their Particular Formulation: Results from a Prospective, Randomized, Double-Blind Controlled Trial. Feb. 2016, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26563519/.
  2. Sethi, Anisha, et al. “Moisturizers: The Slippery Road.” Indian Journal of Dermatology, Medknow Publications & Media Pvt Ltd, 2016, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4885180/.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/crop-woman-applying-cream-on-smooth-skin-on-couch-5938233/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare