Frumusete & Ingrijire

#piele #sani #sarcina

Trucuri de infrumusetare pentru sani lasati dupa nastere

Sarcina aduce numeroase schimbari corpului unei femei. Una dintre cele mai pronuntatate schimbari este intinderea pielii de pe abdomen si sani. Aceste modificari ale corpului ajuta insa la dezvoltare fatului in cele noua luni de sarcina. O rutina corecta de ingrijire a pielii este primul pas pe care orice femeie insarcinata trebuie sa o faca pentru a-si mentine frumusetea si elasticitatea pielii.

Iata mai jos cateva lucruri pe care le poti face pentru a avea sani frumosi si dupa nastere :

1 Sutienul potrivit. Cel mai simplu si nedureros lucru pe care il poti face pentru frumusetea sanilor este sa porti sutienul potrivit. Majoritatea femeilor poarta masura nepotrivita de sutien, insa o data corectata aceasta greseala se vor vedea si diferentele. Pe langa partea estetica, sutienul potrivit aduce si numeroase beneficii pentru sanatate. Un sutien prea mic nu este potrvit pentru tesuturile sanului, iar un sutien prea mare nu va sustine corect sanii.

Pe perioada sarcinii este indicat sa porti sutiene sau bustiere care sa sutina foarte bine sanii. Pe masura ce sarcina avanseaza si sanii cresc cumpara bustiere mai mari, potrivite noilor marimi. Dupa nastere, este de asemenea important sa investesti in sutiene de calitate. Nu te astepta ca dupa nastere sanii sa revina la forma initiala. 

2 Haine de calitate. Poarta haine care sa iti avantajeze silueta. Daca ai sanii prea mici, poarta bluze si tricouri cu un decolteu in V. O bustiera sau un sutien potrivit iti vor conferi un decoleteu atragator, insa ai grija sa nu fie prea stramte.

3 Hidratarea saniilor. Ai grija de sanii tai in mod constant. Foloseste creme speciale pentru sani, care sa ii hidrateze corespunzator si sa le ofere o elasticitate naturala. Pentru zona decolteului poti folosi si produsele cosmetice pe care le folosesti in mod regulat pentru fata. Poti aplica o crema abraziva sau o masca hidratanta. Tonifiaza pielea cu lotiuni fara alcool. In timpul sarcinii este recomandat sa folosesti cat mai multe creme hidratante. In acest fel vei preveni aparitia vergeturilor. Foloseste creme de baza de vitamina E si unt de cacao.

4 Exercitii fizice. Pentru un bust frumos si ferm este idnicat sa faci cat mai multe exercitii pentru aceasta zona. Cel putin de trei ori pe saptamana fa cateva serii de exercitii pentru pectorali, care vor tonifia muschii de sub sani. De asemenea, este indicat sa ridici si greutati. Aceste exercitii vor tonifia muschii pectorali si ai spatelui.

5 Dusuri reci. Unul dintre trucurile pe care le poti incerca pentru a avea sani frumosi este sa alternezi jeturile de apa calda cu apa rece atunci cand faci dus. Acest lucru ajuta la elasticitatea pielii si la o buna circulatie a sangelui in zona decolteului. Daca rezisti, poti incerca si un dus cu apa rece, timp de 5 - 10 minute.

6 Dieta echilibrata. Pentru o piele frumoasa si ferma dieta este un factor foarte important. Evita grasimile, dulciurile, fainoasele sau sucurile acidulate, care nu aduc niciun fel de nutrienti organismului. In schimb, ceste alimente contin numeroase calorii care in timp se vor depune si vor deteriora silueta si calitatea pielii.

7 Atentie la greutate in timpul sarcinii . O acumulare de 12 - 15 kilograme este normala in timpul sarcinii. Cu toate ca nu este o idee buna sa tii dieta atunci cand esti insarcinata, este bine sa fii atenta la ceea ce mananci. Evita deserturile, grasimile sau prajelile. Excesul de kilograme se distribuie pe suprafata intregului corp, inclusiv in zona sanilor. Cu cat sanii vor deveni mai mari in timpul sarcinii, cu atat exista riscul sa se lase dupa nastere.

8 Slabire moderata. Chiar daca este tentant sa elimini cat mai repede kilogramele acumulate in timpul sarcinii, este indicat sa incetinesti acest proces. Un regim echilibrat va fi mult mai usor de tinut decat unul restrictiv si te vei simti mult mai bine. Si pielea va avea de castigat din acest proces lent de slabire. Nu se va mai lasa si nici nu vor aparea foarte multe semne sau vergeturi.

9 Cat mai multe lichide. Apa ajuta la detoxifierea organismului , indepartand toxinele. Ajuta si la mentinerea unei pieli ferme si stralucitoare. Hidratarea corespunzatoare in timpul sarcinii te va ajuta si pe tine si pe bebelus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare