Frumusete & Ingrijire

#tratament #ulei de masline #masca de par #par

Tratamente cu ulei de masline pentru parul degradat

Dupa o iarna lunga , in care podoaba capilara a fost expusa atat temperaturilor scazute de afara, cat si umiditatii din interior, parul tau are nevoie de un tratament hranitor. Uleiul de masline este ingredientul minune pe care il poti folosi pentru a avea un par sanatos si stralucitor.

Uleiul de masline este foarte util atunci cand vine vorba de revigorarea parului degradat. Acest produs este foarte versatil si poate fi folosit atat in bucatarie, cat si in tratamentele de infrumusetare pentru piele si par.

Femeile din zona Marii Meditaraneene folosesc uleiul de masline de sute de ani. Uleiul de masline hraneste si imbunatateste calitatea firului de par. Chiar de la prima aplicare, parul devine mai matasos, elastic si stralucitor.

Uleiul de masline trateaza varfurile de par despicate, indeparteaza matreata si confera stalucire chiar si celui mai deteriorat par. Contine acizi grasi omega, in special omega 3 si omega 6, care au un efect pozitiv asupra sanatatii, pielii si parului.

De asemenea, uleiul de masline trateaza si parul uscat. Poate fi folosit in combinatie si cu alte uleiuri, precum cel de jojoba, migdale sau avocado. Tratamentul cu ulei de masline este eficient pentru orice tip de par.

Iata mai jos cateva tratamente pentru un par sanatos si stralucitor:



1Ulei de masline si uleiuri esentiale
 

Pentru acest tratament ai nevoie de 50 ml ulei de masline, 10 ml ulei esential si o folie de plastic. Poti folosi orice tip de ulei esential iti place. Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu uleiul esential.

Amesteca bine timp de cateva minute. Acopera apoi bolul cu folie de plastic si lasa la macerat timp de 24 de ore. Inainte de a folosi, mai amesteca putin compozitia. Umezeste parul cu apa calduta. Toarna apoi putin ulei in palme si cu ajutorul degetelor maseaza bine intreg scalpul.

Repeta operatiunea pana cand tot scalpul a fost bine masat cu ulei. Maseaza apoi si varful parului. Acopera capul cu o folie din plastic sau o cascheta de dus. Lasa masca sa actioneze timp de 30 de minute. Spala apoi parul cu samponul tau obisnuit sau cu unul din plante.
 

2 Ulei de masline cald
 

Pentru acest tratament incalzeste 20 ml ulei de masline. Uleiul trebuie sa fie caldut. Cu ajutorul degetelor maseza intreg uleiul pe toata suprafata scalpului si toata lungimea parului.

Acopera apoi parul cu o folie din plastic. Peste folie pune si un prosop cald. In acest fel, uleiul se va mentine cald si va patrunde mai usor in firele de par. Lasa uleiul sa actioneze 30 de minute.

Acest tratament poate fi lasat si pe toata durata noptii, in special daca parul este foarte deteriorat. Spala apoi parul cu samponul tau obisnuit. Poti folosi si o cantitate mica de balsam. Acest tratament poate fi repetat lunar. Chiar de la prima aplicare, vei obserca ca parul este mult mai sanatos si stralucitor.
 

3 Ulei de masline si otet de mere
 

Pentru acest tratament ai nevoie de 20 ml ulei de masline procesat la rece si 50 ml otet de mere. Incalzeste uleiul de masline si maseaza usor intreg scalpul si parul.

Acopera apoi cu o folie de plastic sau un prosop caldut. Lasa uleiul sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care spala parul cu samponul obisnuit. Clateste apoi parul cu otetul de mere.
 

4 Ulei de masline si lavanda
 

Pentru acest tratament ai nevoie de 20 ml ulei de masline, ulei esential de lavanda si ulei esential de rozmarin. Intr-un bol amesteca toate ingredientele. Aplica apoi mixtura pe par, masand usor. Acopera capul cu un prosop caldut si lasa uleiurile sa actioneze timp de o ora. Spala apoi parul cu samponul obisnuit.
 

5 Ulei de masline si glicerina
 

Pentru acest tratament ai nevoie de 2 oua, 10 ml ulei de masline, 10 ml glicerina, 100 ml apa pura si 10 ml otet de mere. Intr-un bol amesteca toate ingredientele. Acest tratament se poate folosi saptamanal, ca balsam de par.

Maseaza o cantitate mica pe intreg parul si acopera cu o folie de plastic. Lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Clateste apoi bine parul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare