Frumusete & Ingrijire

#liposuctie #operatie #dieta

Avantajele si dezavantajele liposuctiei

Liposuctia a inceput sa castige tot mai mult teren in fata curelor de slabire si a sportului. Atat femeile cat si barbatii apeleaza la aceasta metoda de multe ori fara sa stea pe ganduri, cu gandul la silueta de invidiat pe care o aveau in urma cu cativa ani, dar si pentru ca se intampla ca si o minune.


Liposuctia este o interventie chirurgicala care consta in absorbirea surplusului de tesut adipos cu ajutorul unui aspirator special. Aceasta interventie poate fi practicata doar de catre chirurgi esteticieni experimentati si se face doar persoanelor cu o greutate mai mare decat cea normala.


In medie, la o singura interventie chirurgicala se pot scoate cantitati de pana la 6 litri de grasime, motiv pentru care in unele cazuri se face si cea de-a doua interventie, insa dupa un anumit interval de timp.


Totusi, ca orice vis frumos, liposuctia are atat avantaje cat si dezavantaje: la final tragi linie si decizi daca se merita.


Avantaje


1 Cea mai buna parte este aceea ca este singura metoda care te face sa arati bine intr-un timp relativ scurt.


2 Poti scapa doar de grasimea din anumite parti ale corpului. Spre exemplu, daca iti doresti sa ai picioarele mai slabe, iar fundul sa ramana exact asa cum este, liposuctia face acest lucru posibil.


3 Liposuctia poate indeparta celulele de grasime pentru totdeauna, astfel ca exista posibilitatea sa nu te mai ingrasi deloc, avand mereu o silueta frumoasa fara sa tii un regim alimentar strict.


4 La un timp relativ scurt dupa operatia de liposuctie , cei mai multi pacienti se pot ridica in picioare si pot merge. Oricum, sunt recomandate macar doua zile de odihna la pat, mai ales daca este indepartata o cantitate mare de grasime.


5 Nu trebuie sa te chinui cu diete care sa te infometeze sau cu programe de sport care sa te lase fara vlaga. Totusi, dupa operatie trebuie sa adopti un stil de viata mai sanatos.


6 Liposuctia te poate ajuta sa ai o parere mai buna despre tine si sa fii fericita cu propria persoana.


Dezavantaje


1 Inainte de a apela la liposuctie trebuie sa fii urmat o cura de slabire si ca organismul tau nu a raspuns la aceasta.


2 Liposuctia nu este recomandata si de cele mai multe ori nu se face persoanelor plinute. Aceasta interventie este destinata persoanelor obeze.


3 Contrar opiniei majoritatii, rezultatele incep sa se vada abia dupa doua sau trei saptamani si nu imediat ce cobori de pe masa de operatii. Este necesar ca pielea si corpul sa se remodeleze dupa noul „tipar”.


4 Dupa operatie trebuie sa porti pentru cel putin 4 saptamani un echipament foarte mulat/stramt pentru a reduce umflaturile si pentru a ajuta la modelarea corpului.


5 Ca orice operatie, liposuctia implica si copci care trebuie scoase dupa aproximativ o saptamana.


6 Dupa operatie, chiar daca te poti ridica si simti ca ai putere, poti suferi totusi ameteli, stari de voma si dureri.


7 Dupa operatie pot aparea unele deficiente nutritionale care in timp pot duce la anemie.


8 De asemenea, pot exista probleme in ceea ce priveste pierderea unei cantitati mari de sange si infectiile post-operatorii.


9 Operatia poate lasa anumite cicatrici, mai mult sau mai putin vizibile.


10 Liposuctia nu este recomandata celor care sufera de inima, asa ca inainte de operatie, pe langa o serie larga de analize, o discutie cu medicul cardiolog este obligatorie.


11 O problema des intalnita dupa liposuctie este hernia abdominala, insa exista si riscul aparitiei de calculi biliari.


12
Exista posibilitatea sa fie nevoie de o a doua interventie chirurgicala pentru a indeparta toata grasimea.


13
Costurile unei astfel de operatii sunt destul de mari, astfel ca in functie de zona supusa interventiei chirugicale, o liposuctie incepe de la 1000 de euro si poate ajunge pana la 10.000.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare