Frumusete & Ingrijire

#avantaje implant dentar #implant dentar

Avantajele implantului dentar

Este binecunoscut faptul ca noi oamenii tindem sa ne raportam la experientele avute anterior si sa actionam in consecinta atunci cand situatia perceputa de organism ca stresanta sau dureroasa, urmeaza sa se repete. Este si cazul vizitei la stomatolog. Majoritatea dintre noi am avut experiente mai putin placute in trecut pe scaunul detistului si ne amintim cu groaza extractii dentare fara anestezie, dinti tratati incorect si complicatii aparute ulterior.

Nici amanarea nu duce la nimic bun, cu timpul problemele dentare se agraveaza devenind din ce in ce mai dureroase si mai costisitoare, asa ca singura solutie este sa cauti o clinica stomatologica buna.

Din fericire, tehnica stomatologica a evoluat foarte mult in ultimii ani, clinicile stomatologice au medici dentisti bine pregatiti si orientati in primul rand spre nevoile si confortul pacientilor.

Una dintre cele mai moderne si eficiente metode de a restabili functionalitatea dintilor, este implantul dentar – cea mai buna si mai durabila solutie pentru pacient, avand o rezistenta intre 10 si chiar 20 de ani in functie de particularitatile fiecarui caz.

Chiar daca preturile nu sunt mici, un implant dentar merita toti banii deoarece in cazul in care ai alege o alta solutie pentru a inlocui dintii lipsa, cum ar fi puntile dentare, dintii invecinati care ajuta la stabilirea legaturilor au de suferit deoarece sunt slefuiti si devitalizati.

Ce este si cum functioneaza un implant dentar?

Implantul dentar este o radacina artificiala realizata din titan (material bio-compatibil cu tesuturile umane) si care se insereaza in locul acesteia pentru a oferi durabilitate lucrarii proteice (coroana, punte sau proteza) ce se va realiza in exterior.

Implantul dentar are totusi si contraindicatii, cum ar fi varsta (recomandat doar dupa incetarea perioadei de crestere) , diabetul, anumite afectiuni ale sangelui sau tesutului osos, calitatea sau cantitatea osului receptor. Tocmai de aceea, inaintea inserarii unor implanturi dentare, pacientului ii sunt recomandate analize de specialitate (radiografie speciala, analize de sange).

Inserarea unui implant dentar este minim invaziva si nedureroasa – comparata prin agresivitate cu o extractie, se realizeaza sub anestezie locala si are ca perioada de vindecare de 3 luni pentru mandibular si 4-6 luni pentru maxilar – o perioada de asteptare pentru ca implantul sa fie complet inserat si acceptat de catre osul receptor. Statistic vorbind, rata de succes in acceptarea implantului dentar de catre organismul uman este aproape maxima, 95% - 97% .

Dantura este foarte importanta atat din punct de vedere estetic cat si functional si nu ar trebui sa facem rabat de la calitate atunci cand avem o problema. Oricum, in Romania fata de alte tari, preturile pentru implanturile dentare sunt foarte mici.

Alege o clinica stomatologica renumita pentru succesul tratamentelor oferite pacientilor sai cum ar fi clinica stomatologica din sector 3 Bucuresti, Dental Crown Health pentru ca sa ai garantia calitatii implanturilor dentare sau a oricarei probleme sau lucrari stomatologice.

Programeaza-te accesand site-ul //www.dentalcrownhealth.ro/ si vei avea siguranta ca ai ales bine.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare