Frumusete & Ingrijire

#ochi sanatosi #ingrijire #iarna #sanatate

3 secrete prin care sa ai ochi sanatosi in aceasta iarna

Iarna si-a intrat in drepturi si temperaturile de afara par sa isi faca de cap in termometre. Inevitabila a fost si caderea zapezii peste mai toata tara, asa ca e timpul sa pui pret mai mare pe sanatatea ta, care ar avea de suferit in perioada care urmeaza, daca nu acorzi o atentie sporita activitatilor prin care poti tine racelile sau afectiunile de sezon la distanta. Iar daca o geaca mai groasa, o pereche de sosete in plus si cateva ceaiuri calde ar avea grija de mai bine de jumatate din corpul tau, ochii raman cei mai expusi la vantul si precipitatiile care vin la pachet cu sezonul invernal. Daca nu stii cum sa ii protejezi in aceasta perioada, am adunat cele mai importante sfaturi pentru tine, pe care le poti gasi mai jos.

Hidrateaza-te

Nu doar vara e necesar sa bei suficiente lichide pentru ca intreg organismul sa functioneze la parametri normali si sa nu ai probleme cu pielea sau parul. E important sa consumi aproximativ 35 de mililitri de apa pe zi pentru fiecare kilogram pe care il cantaresti, ca sa nu risti sa ti se descuameze derma, sa nu apara matreata si sa nu ti se despice varful firelor de par. Atat frigul, cat si caldura obtinuta artificial, prin activarea sistemului de incalzire al masinii sau prin deschiderea caloriferelor, a aerotermelor sau a aerului conditionat de acasa, pot dauna corpului tau, prin efecte vizibile.

Fiind expusi aproape tot timpul acestor factori externi, ochii tai ar putea si ei avea de suferit, iar reactiile adverse sa fie neplacute. De pilda, te poti confrunta cu un efect de ochi uscati sau rosii, ceea ce nu este doar neplacut fizic, dar si inestetic. Ca sa eviti aceste situatii, medicii oftalmologi recomanda utilizarea picaturilor pentru ochi care hidrateaza suficient globul ocular si il tin departe de disconfortul creat mai ales iarna. De asemenea, ai grija, in cazul in care ai nevoie de mici corectii ale vederii si ai ales sa porti pentru asta lentilele de contact, sa nu sari peste activitatea care ar trebui sa devina tabiet in fiecare seara, si anume curatarea lor in solutii pentru lentile. Astfel, nu vei risca sa ai ochii iritati sau sa apara mancarimi.

Poarta ochelari de soare

Ar fi surprinzator sa afli ca norii, care acopera pe timpul iernii cerul, blocheaza doar 10% din razele UV are soarelui? Chiar daca tu nu vezi lumina directa a acestuia, nu inseamna ca ochii si pielea ta nu o sesizeaza. Mai mult decat atat, zapada amplifica razele, prin reflectie, asa ca acesta este motivul pentru care simti nevoia sa strangi ochii atunci cand iesi dintr-o incapere afara. Asta ti-ar putea dauna foarte mult pe termen lung corneei, rezultatul fiind o privire incetosata sau o sensibilitate la lumina. Ochelarii de soare iti vor fi prieteni buni si iarna, nu numai pentru ca vor opri efectele luminii, dar si pentru ca vor stopa vantul sau ninsoarea sa ajunga la ochii tai.

Mananca sanatos

In aceasta perioada, toata lumea e tentata sa consume alimente grase si multe dulciuri, din cauza frigului. Dar acest tip de comportament gastronomic iti va face mai mult rau, pentru ca nu este deloc hranitor. Ca sa eviti racelile sau afectiunile specifice sezonului, care iti pot ataca si ochii, e nevoie sa acorzi o atentie mai mare asupra felurilor de mancare din acest sezon. Balanta este cea mai corecta varianta la care poti apela. Consuma alimente de tot felul, dar incearca sa pastrezi un echilibru si sa nu faci excese de niciun fel. Fa-te prieten bun cu fructele si legumele, iar bolile te vor evita.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului