Fitness

#biciclete electrice #beneficii sanatate #bicicleta #sanatate

Un nou studiu demonstreaza ca bicicletele electrice sunt foarte bune pentru sanatate - 3 beneficii pe care le vei simti imediat!

Bicicleta electrica este un subiect controversat in cercurile iubitorilor de sport. Unii ciclisti considera ca acestea sunt pentru oameni lenesi, in timp ce altii considera ca nu sunt sigure. Totusi, aceste presupuneri nu corespund cu descoperirile care s-au facut recent. Studii importante au ajuns la concluzia ca bicicleta electrica este o alternativa sanatoasa la orice mijloc de transport pe 4 sau mai multe roti.

Studiul britanic publicat in Noiembrie 2018 intr-o publicatie de nutritie apreciata datorita informatiilor precise pe care le transmite, a remarcat faptul ca o bicicleta electrica, chiar daca nu e mai sanatoasa decat varianta clasica, necesita un nivel de efort moderat. Asta inseamna ca nu vei face la fel de multa miscare ca atunci cand ai pedala o bicicleta normala, dar efortul va fi mai mare decat daca ai alege sa mergi pe jos. De asemenea, au existat dovezi ca bicicleta electrica poate aduce beneficii moderate in ceea ce priveste sanatatea sistemului cardio-respirator al persoanelor inactive.

O stare mai buna de sanatate nu este singurul beneficiu pe care o bicicleta electrica il poate aduce. Aceasta este o metoda foarte eficienta de a circula in oras, fara a te confrunta cu problema traficului aglomerat. De asemenea, deoarece este o varianta electrica si nu presupune un efort iesit din comun din partea ta, nu vei ajunge la munca transpirat si fara vlaga. iti va fi mult mai usor sa gasesti un loc de parcare, decat daca ai circula cu o masina. in plus, uneori, o bicicleta electrica poate sa fie mai rapida decat mijloacele de transport in comun.

Un alt beneficiu este, de fapt, o schimbare semnificativa in bine a stilului tau de viata. Faptul de a circula pe o bicicleta electrica este foarte convenabil, ceea ce te va incuraja sa o folosesti pe distante din ce in ce mai mari. Vei observa ca, in comparatie cu o masina, vei consuma mult mai putin combustibil, deci vei avea mai putine cheltuieli lunare, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca impactul asupra mediului inconjurator este unul benefic. Deoarece au mai mult spatiu pentru depozitare decat o bicicleta normala, vei putea sa iti faci cumparaturile fara probleme, fara a fi nevoie sa mergi cu masina.

Atunci cand ai un partener care este foarte activ, dar tu nu poti tine pasul cu el sau ea, o bicicleta electrica te ajuta sa te obisnuiesti cu mai multa miscare. Astfel, petreceti mai mult timp impreuna.

In Romania bicicletele electrice nu sunt vehicule pe care sa le vedem prea des pe strada sau pe pistele pentru biciclisti. Totusi, interesul pentru acest tip de mijloc de transport foarte convenabil creste din ce in ce mai mult. Cu toate ca pretul de achizitie si de intretinere este mai mare decat cel al unei biciclete clasice, poti gasi variante la preturi accesibile pe piata din tara noastra. De exemplu, la DBSOLAR vei putea gasi mai multe modele de astfel de biciclete la un raport calitate/pret foarte bun.

Pasii spre un stil de viata sanatos nu trebuie sa fie salturi. O poti lua usor, iar o bicicleta electrica este o metoda foarte convenabila de a avea un stil de viata mai sanatos, mai recompensator, mai grijuliu cu planeta noastra si mai economic.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare