Fitness

#fitness #tonifiere #aplicatie #slabit #program #antrenor virtual #personal training online

INTERVIU: Instructorul de fitness Serban Blebea: Antrenorul virtual, cea mai eficienta metoda care te scapa de kilograme in plus

Te afli in categoria persoanelor care vor sa faca miscare, dar nu au timp sa mearga la sala? Vrei ca antrenamentele tale, efectuate in propria locuinta, sa fie personalizate, dar nu-ti permiti un antrenor personal? O solutie exista: antrenorul virtual, concept unic in tara noastra, lansat recent in tara noastra. Afla din interviul pe care instructorul de fitness Serban Blebea l-a acordat in exclusivitate site-ului Acasa.ro ce beneficii iti ofera antrenorul virtual si cum il poti folosi si tu!

Acasa.ro: Cum a aparut ideea de personal training online?

Serban Blebea: Ideea de personal training online a aparut din dorinta de a ajuta mai multe persoane sa isi atinga obiectivele in sala de fitness. Din cauza faptului ca orarul de 12 ore de munca nu imi mai permitea sa antrenez mai multe persoane fizic, am decis sa ma orientez spre piata online, unde antrenorul nu trebuie sa se sincronizeze efectiv cu programul clientului. In alta ordine de idei, primesc multe cereri de a crea antrenamente pentru scaderea in greutate din partea unor persoane care nu isi permit financiar sa angajeze un antrenor personal. Acest concept a venit pentru mine si ca o necesitate de a fi mai riguros cu contorizarea progreselor clientilor mei, in momentul de fata multi dintre ei fac parte din programul AntrenorVirtual, desi lucreaza zilnic cu mine in sala de fitness.

Cum poate fi definit in trei cuvinte acest concept?

Antrenament. Nutritie. Rezultate.

Este un proiect unic in tara noastra?

Proiectul AntrenorVirtual este unic pe piata autohtona, dar in afara are deja sute de adepti. El a aparut din dorinta de a livra un serviciu complet intr-un mediu in care antrenorul personal este considerat o fita, si nu ca o necesitate. Sunt de parere ca fiecare persoana care paseste intr-o sala de fitness ar trebui sa beneficieze de ajutorul unui specialist dedicat, care sa o indrume cel putin pe perioada acomodarii cu aparatele.

Lucrand in acest domeniu de aproximativ 5 ani, am asistat la numeroase transformari spectaculoase, dar si la esecuri de proportii, oameni care au investit timp si bani in abonamentele salilor de fitness si care an dupa an nu au inregistrat nici o diferenta palpabila.

Caror categorii de persoane se adreseaza antrenorul virtual?

AntrenorVirtual se adreseaza persoanelor cu venituri medii, celor care lucreaza in corporatii sau presteaza munca de birou mai mult de 8 ore pe zi si care nu au timpul necesar sa respecte rigorile unor antrenamente programate in sala de catre un antrenor "real". In plus, trebuie sa recunoastem ca preturile unui antrenor sunt cu mult peste posibilitatile multor romani.

In primul rand am creat acest program cu scopul de a ajuta persoanele ce doresc sa piarda in greutate, deoarece acestea reprezinta peste 90% din totalul celor care pasesc in sala de fitness. In societatea actuala, in care activitatea fizica a devenit sinonima cu parcurgerea drumului dintre casa si birou cu masina, intalnim tot mai multe persoane ce au trecut deja pragul obezitatii.

Care sunt avantajele comparativ cu un personal trainer?

Avantajele folosirii serviciului AntrenorVirtual sunt multiple si aici as enumera: pretul accesibil, flexibilitatea programului si avantajul de a putea contoriza toate aspectele unei sesiuni de antrenament cu ajutorul telefonului tau mobil.

Folosind platforma online vei putea nota in timp real cate greutati si cate repetari ai efectuat, scrii notite catre antrenor sau urmaresti progresul tau actual. Ai la indemana grafice complexe, bazate pe aceste date, poze before si after, precum si pe parcursul transformarii tale corporale, iar pe langa acestea ai la dispozitie o baza de date cu sute de exercitii in format video si explicate in detaliu.

In momentul de fata lucrez la o colaborare cu un doctor nutritionist renumit care va asigura componenta de dieta a programului. Insa acest aspect este inca in stadiul de lucru, urmand sa se materializeze in maxim cateva saptamani.

Cum putem “beneficia” de acest program?

In primul rand trebuie sa intri pe pagina noastra www.antrenorvirtual.trainerize.com,sa completezi formularul de inscriere in care sa precizezi de ce vrei sa faci parte din program, precum si obiectivele pe care le urmaresti. Urmeaza sa primesti un mail in care se precizeaza username-ul si parola ta necesara logarii.

Al doilea pas consta in completarea unei sedinte de evaluare online, pe baza careia antrenorul tau virtual va crea un antrenament detaliat. Tot aici el iti va spune exact daca obiectivele tale sunt realizabil si durata aproximativa. Daca, de exemplu, iti propui sa slabesti 20 de kilograme in urmatoarele 10 zile, antrenorul va imparti acest obiectiv in mai multe etape ce se pot atinge. Parcurgerea fiecarei etape va aduce de la sine o crestere a motivatiei.

Tot aici vei primi o dieta conceputa in functie de intervalul caloric in care ar trebui sa te situezi.

De indata ce incepi antrenamentele va fi necesar sa notezi fiecare aspect al acestuia fie in aplicatia "Trainerize", ce poate fi descarcata gratuit de pe ITunes, fie pe un carnetel ce poate fi sincronizat cu siteul online.

Cat costa? Costul pentru acest serviciu este mai mic decat in situatia in care am apela la un personal trainer? Dar rezultatele?

Costul acestui serviciu este unul adaptat la piata autohtona, adica in jur de 30 euro pe luna, aproximativ 150 RON.

Un antrenor personal percepe undeva in jur de 50 de RON pe ora.

Rezultatele vor fi aceleasi, daca nu chiar mai bune, deoarece nu vei mai avea sedinte anulate din cauza programului incarcat al antrenorului, vei avea tot timpul la indemana progresul tau tangibil sub forma de grafice, nu doar impresia unei persoane (parca ai mai slabit).

Cat timp dureaza programul? In cat timp se vad rezultatele?

Programele de antrenament sunt bazate pe cicluri de 6 sapatamani, deoarece atat ii ia in medie corpului sa se obisnuiasca cu un anumit stimul, inainte sa stagneze. Dupa aceasta perioada, antrenamentul este alterat de catre antrenor, astfel incat acesta sa reflecte noile abilitati fizice ale practicantului. Vreau sa punctez faptul ca AntrenorVirtual nu este un sistem autonom, in care programul este inmanat pur si simplu clientului, ci unul bazat pe feedback, clientul comunicand constant cu antrenorul sau. Programul de antrenament este modificat gradual si constant in consecinta cu feedbackul primit.

Practicantul are la dispozitie o interfata online cu ajutorul careia poate transmite si primi mesaje aproape instant. Orice intrebare va primi raspuns in cel mai scurt timp.

Rezultatele vizibile incep sa apara in cel putin o luna de la inceperea antrenamentelor si dietei, cu conditia ca acestea sa fie respectate in cel mai mic detaliu. In conditiile in care toate aspectele propuse sunt respectate, rezultatele sunt garantate.

Pentru a fi mult mai motivat sa continui antrenamentele vom organiza diferite competitii si provocari saptamanale, cum ar fi "provocarea celor 4 minute" sau "cate tractiuni poti face fara oprire", toate dotate cu premii.

Ce ne puteti spune despre persoanele care s-au inscris deja? Aveti un feedback?

Avand in vedere ca programul a fost lansat de curand nu pot spune prea multe despre rezultatele obtinute, dar feedback-ul primit pana acum a fost unul pozitiv. Momentan lucrez cu 10 persoane inscrise pe siteul www.antrenorvirtual.trainerize.com, iar numarul lor este in crestere de la o zi la alta.

O marturie a unui abonat suna cam asa:

"AntrenorVirtual ma ajuta foarte mult. Ar fi fost foarte greu sa ma apropii macar de nivelul antrenamentelor facute cu tine. Acest program ma ajuta sa fac antrenamente cat de cat apropiate cu cele reale. Imi da o siguranta ca stiu ce trebuie sa fac si, stiind ca workout-urile sunt alese de tine, imi da increderea ca imi sunt cele mai utile.

Plus ca imi place sa-mi urmaresc evolutia, si sa-mi butonez iphone-ul. Sa-l butonez util.

Multumesc ca m-ai luat in acest program!"

(Zoltan Somodi)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare