Fitness

#miscare fizica #fitness #sport #toamna

Cum sa faci mai multa miscare in aceasta toamna

Toamna este anotimpul ideal pentru inceperea unui program de fitness deoarece vei fi mai motivat pe tot parcursul sezonului rece si iti vei face si obiceiuri sanatoase.

Schimbarea anotimpurilor poate fi perceputa ca un nou inceput, o perioada in care poti face cat mai multe lucruri pentru tine si sanatatea ta.


Iata mai jos cateva sfaturi care sa te ajute sa faci mai multa miscare in aceasta toamna:


Profita de acest sezon. Toamna poate fi o adevarata desfatare pentru simturi: aerul racoros, recolta merelor si a dovlecilor, aromele si culorile bogate din piete. Lunile de toamna pot fi insa un moment potrivit si pentru miscare in aer liber. Mersul pe jos sau pe bicicleta fac minuni asupra fizicului si psihicului. Tot acum poti participa la cat mai multe activitati in aer liber, alaturi de prieteni.

Indrazneste. Dintotdeauna ti-ai dorit sa nveti dansuri de societate dar nu ai avut niciodata timp sau curaj? Acum este momentul potrivit. Toamna este anotimpul perfect pentru a invata ceva nou. Acum iti poti indeplini visurile tale si te poti inscrie la cursurile de dans sau aerobic care sa te ajute sa fii in forma. Toamna este momentul ideal pentru a deprinde noi obiceiuri fizice, deoarece vei arde mai putine calorii atunci cand incepi o activitate noua.

Fii activ in fata televizorului. Toamna este si momentul in care televiziunile isi imbie telespectatorii cu emisiuni, seriale si filme interesante. Daca nu vrei sa ratezi nimic, poti profita de aceste momente, pentru a-ti tonifia organismul. In timp ce privesti la televizor, poti merge pe banda de alergat sau pe bicicleta medicinala. In timpul reclamelor fa cateva abdomene si geneoflexiuni. In acest fel vei slabi si iti vei tonifia musculatura.

Integreaza miscarea in viata ta. In aceasta toamna incearca sa faci cat mai multa miscare. Parcheaza masina mai departe de locuinta ta, mergi pe scari sau fa o plimbare scurta in fiecare seara. La serviciu incearca sa faci pauze mici si dese, in care sa te plimbi putin si sa bei un pahar cu apa. Acasa, nu lenevi si ocupa-te de toate treburile din gospodarie.

Revitalizeaza organismul. Toamna este anotimpul perfect pentru a-ti revitaliza corpul, mintea si spiritul. Dupa orele istovitoare de aerobic, mergi la masaj sau invata sa meditezi. De asemenea, te poti inscrie la un curs artistic sau te poti rasfata cu un preparat delicios si sanatos.

Gaseste-ti motivatia. Oamenii sunt motivati de lucruri diferite. Este astfel important sa descoperi ce te motiveaza si care sunt scopurile tale in viata. Sanatatea insa trebuie sa primeze pentru orice persoana, iar eforturile in acest sens nu trebuie niciodata ignorate.

Fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa ai un corp tonifiat si puternic, sportul te va ajuta sa iti atingi aceste scopuri. De asemenea, o puternica motivatie o poate oferi si apropierea unui eveniment important din viata ta, precum o nunta.

Aceaste motivatii trebuie sa fie foarte puternice, deoarece la inceputul unui program intensiv de sport vei fi tentat sa renunti, deoarce iti va fi greu. Trebuie insa sa rezisti cel putin o luna, timp in care organismul se va obisnui cu noile provocari, iar tu te vei simti din ce in ce mai bine si mai increzator in fortele proprii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare