Dieta si nutritie

# consum prune #dieta #alimentatie #boli #prune

Suferi de aceasta boala? Nu manca prune! Iti fac mai mult rau decat bine

Prunele sunt fructele delicioase, de toamna, au un continut scazut de calorii si  furnizeaza minerale si vitamine vitale pentru organism.

In plus, prunele au nenumarate beneficii pentru sanatate. Acestea au proprietati diuretice, stimuleaza sitemul nervos si sistemul hepatic si au proprietati de dezintoxicare. Insa, in ciuda numeroaselor beneficii, prunele nu sunt indicate tuturor persoanelor.

“Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care sufera deja de diabet zaharat pentru ca au o concentratie ridicata de glucide. De asemenea, consumul de prune este contraindicat in boala diareica acuta sau cronica si in caz de suferinte renale, cum sunt pietrele la rinichi”, explica dr. Daniela Stan, medic de familie, potrivit realitatea.net. 

Pe de alta parte, prunele si sucul proaspat pregatit din ele contribuie la scaderea aciditatii sucului gastric, ceea ce le face sa fie un mijloc de tratament auxiliar in gastrite, ulcer stomacal si duodenal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului