Stevia are proprietati antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antihipertensive. Cele mai importante sunt insa cele de scadere a nivelului glicemiei...
Pe langa infectii, hipertensiune, diabet, stevia este indicata si in caz de oboseala, indigestie, deranjamente stomacale, gripa, raceala, matreata, osteoporoza, candida...
Stevia este o metoda excelenta pentru a elimina toxinele acumulate din organism, deci nu este deloc de ignorat in aceasta perioada!
Stevia accelereaza metabolismul, actionand asupra arderilor grasimilor, si asupra eliminarii toxinelor acumulate peste iarna în organism.
Diabet
Stevia stabilizeaza nivelul de zahar din sange, mareste rezistenta la insulina si stimuleaza productia de insulina. Descurajeaza absorbtia glucozei in sange, stimuleaza functia pancreasului si inhiba candida, o infectie care se dezvolta in special in mediile dulci. Ceaiul de stevie inhiba pofta de dulciuri si alimente grase si este benefic pentru persoanele cu hiperglicemie.
Indigestie
Ceaiul de stevie previne si trateaza indigestia si deranjamentele stomacale, arsurile si imbunatateste functia gastrointestinala. Aceste ceai trebuie consumat dupa fiecare masa.
Hipertensiune
Stevia reduce tensiunea arteriala si stabilizeaza circulatia sangelui. Este indicat sa consumi doua cani de ceai de stevie zilnic.
Osteoporoza
Stevia ajuta la absorbtia calciului si reduce astfel riscul de osteoporoza. Imbunatateste si densitatea osoasa.
Sursa foto: suttons.co.uk