Dieta si nutritie

#dieta #fitness #nutritie #cura slabire

Slabeste rapid in weekend: 6 moduri de a da jos kilograme, fara efort

Weekendul este perioada din saptamana in care ai liber nu doar de la munca, ci si de la dieta. Obisnuiesti sa te rasfeti si sa mananci tot ce nu poti savura in timpul saptamanii, iar la sfarsitul weekendului, constati cu stupoare ca acum cantarului arata cu cateva kilograme in plus. Nu lasa weekendul sa-ti dea greutatea peste cap! Te invatam cateva trucuri prin care transformi sfarsitul de saptamana intr-o dieta de slabit, fara a sacrifica distractia!

1. Ia masa in oras cu prietenii, dar comanda inteligent!

Weekendul este momentul in care stabilesti intalniri cu prieteni dragi, iar una dintre placerile voastre este sa luati masa in oras. Fa alegeri sanatoase la restaurant, pentru a nu cutremura cantarul, la inceputul saptamanii. Evita mancarurile grase si hipercalorice si limiteaza-te la preparate savuroase, dar "prietenoase" cu silueta. Pana la urma, adevarata placere este de a petrece timp cu cei dragi, nu?

2. Colinda orasul la picior pentru cumparaturi si comisioane!

Sfarsitul de saptamana este o perioada aglomerata nu doar din punct de vedere al distractiei, ci si al treburilor gospodaresti si comisioanelor restante. Indiferent ca ai de platit facturi sau te-a trasnit un chef nebun de shopping, lasa masina acasa si strabate orasul pe jos, pentru o portie sanatoasa de miscare fizica. Nu uita ca mersul pe jos face piciorul frumos!

4. Sari peste gustarile de la cinema sau din parc!

Este placut sa "asortezi" filmul preferat de la cinema cu o portie imensa de nachos cu branza si un suc savuros ori sa te bucuri de vata pe bat si mere tavalite prin caramel, in parc. Insa toate acestea atrag kilogram peste kilogram in silueta, fara ca macar sa iti dai seama. Limiteaza-te la a savura doar filmul sau privelistea si la a degusta cate o gura de apa si, eventual, un fruct!

5. Mergi cu rolele sau bicicleta!

Evita sa stai in casa in weekend! Pofta de mancare escaladeaza direct proportional cu numarul de ore petrecute in locuinta care adaposteste frigiderul si te indeamna sa mananci mai mult decat trebuie. Profita de zilele frumoase pentru a da o tura cu bicicleta sau rolele prin parc si a mai scapa astfel de cateva sute de grame serioase din greutate.

6. Dormi mai mult!

Profita de weekend pentru a dormi mai mult! Daca in timpul saptamanii, nu-ti ajung orele din zi pentru a-ti rezolva treburile, la sfarsitul saptamanii, este important sa recuperezi orele pierdute de somn, intrucat are un rol important in eliminarea kilogramelor in plus!

Foto:healthybodylife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului