Dieta si nutritie

#eliminarea kilogramelor in plus #dieta de slabit #scadere in greutate

Semne si simptome ca ai slabit prea mult

Eliminarea kilogramelor in plus imbunatateste starea de sanatate si motiveaza pentru pastrarea unui stil de viata sanatos. Problemele apar insa atunci cand se pierde controlul si kilogramele sunt eliminate in continuare, chiar daca s-a ajuns la greutatea dorita.

Acest lucru poate avea un impact extrem de negativ asupra organismului, care va trimite semnale alarmante ca nu se simte bine.

Numeroase simptome apar atunci cand o persoana a slabit prea mult, intr-o perioada scurta de timp. Este indicat sa discuti cu un medic daca crezi ca ai slabit prea mult.


Iata mai jos principalele simptome ca ai slabit prea mult:


1 Pierderea parului. Pierderea prea multor kilograme duce si la pierderea parului. Persoanele care slabesc prea mult se pot confrunta cu caderea parului, in proportie de peste 40%. Parul va cadea intr-o perioada de cateva saptamani, pana la o luna.

Cauzata in special de stresul emotional sau fizic, caderea parului apare si ca raspuns la dietele drastice, care nu ofera organismului nutrientii de care are nevoie. Parul este primul afectat de deficienta de substante nutritive si incepe sa se rareasca si apoi sa cada.

2 Diabet si rezistenta la insulina. Chiar daca nu suferi de diabet sau nu te-ai confruntat niciodata cu o valoare mai mare a glicemiei, pierderea brusca in greutate poate duce la rezistenta la insulina si diabet.

Foarte multe persoane care pierd un numar mare de kilograme, intr-un timp scurt, se pot confrunta si cu diabet. De asemenea, apar si o serie de deficiente de insulina, un hormon esential, care controleaza o serie de procese metabolice.

Atunci cand sunt eliminate multe kilograme, nivelul de hormoni ai stresului creste ceea ce declanseaza o serie de probleme medicale, printre care si diabet.

3 Infometare. Atunci cand slabesti foarte mult, organismul intra in starea de foamete. In aceasta faza, organismul incepe sa foloseasca masa musculara ca sursa de proteine si calorii, atunci cand cantitatea de grasime corporala este extrem de mica.

Printre simptomele infometarii se numara starea de oboseala constanta si iritabilitatea. De asemenea, unele persoane se pot confrunta si cu stari de ameteala sau lesin. Atunci cand organismul intra in starea de infometare nu va mai avea energia necesara pentru activitatile zilnice.

De asemenea, persoanele care au slabit foarte mult se pot confrunta si cu dereglari ale ciclului menstrual.

4 Par pe corp. Chiar daca slabirea brusca in greutate duce in special la caderea parului, exista si situatii in care fire noi de par pot aparea pe brate, fata si spate. Cresterea parului pe corp este raspunsul organismului la starea de foamete.

Scopul parului nou care creste este de a pastra temperatura constanta a organismului, atunci cand grasimea corporala este insuficienta pentru izolatia corpului.

Astfel, atunci cand te confrunti cu astfel de semne este indicat sa mergi la medic si sa discuti cu el solutiile de tratament. De asemenea, este indicat sa oferi organismului cat mai multe substante nutritive.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare