Dieta si nutritie

#dieta #cura slabire #efect yo-yo # dieta slabire

4 greseli pe care le faci atunci cand incepi o dieta

Indiferent ce metoda alegi pentru a incepe sa intri in forma pe care o visezi, exercitii fizice sau dieta, poti fi tentata sa grabesti putin lucrurile cu ajutorul catorva sedinte de antrenament in plus ori prin eliminarea unor alimente esentiale din dieta ta zilnica. Nimic mai gresit, sustin specialistii: toate aceste schimbari bruste iti afecteaza sanatatea. Iata cateva situatii in care dieta si exercitiile fizice te pot imbolnavi.


Reduci grasimile, carbohidratii sau caloriile

Atunci cand incepi sa elimini din calorii zilnice pe care le consumi, este foarte posibil ca, de fapt, sa nu faci decat sa reduci anumiti nutrienti responsabili de producerea celulelor sanatoase si de tonusul general si textura pielii, explica David E. Bank, directorul Centrului pentru Dermatologie, Cosmetica si Chirurgie cu laser din Mount Kisco, New York (SUA), citat de revista "Prevention". Efectul: un deficit de vitamina A poate cauza acnee, iti lasa o piele uscata si unghii cu un aspect neplacut.

Specialistul mai arata ca grasimile sunt esentiale petru dezvoltarea armonioasa a creierului, acestea fiind legate de memorie, de functiile cognitive sau de dispozitia in care te afli. Daca dieta ta contine mai putin de 25% din totalul necesar al grasimilor, ai mari sanse sa fii anxioasa, frustrata si stresata.


Alergi mai mult decat trebuie

Daca simti ca te doare calcaiul atunci cand pasesti, s-ar putea sa ai probleme cu fascia plantara. Aceasta apare atunci cand este in tensiune in momentul mersului sau dupa evenimente care o determina sa se intinda peste limita. Atunci devine firava si inflamata. De aceea nu este indicat sa alergi prea mult si sa pui presiune pe partea inferioara a piciorului. Ai grija si ce tip de incaltaminte folosesti in timpul antrenamentelor - recomandati sunt adidasii cu talpa ortopedica.


Respecti numai un anumit tip de antrenament

Orice parte a corpului este expusa la riscuri atunci cand antrenamentele devin o obsesie, insa genunchii sunt cei mai vulnerabili. Risti sa nu stea in linie dreapta cu soldurile si sa se duca foarte mult in spate. De aici apar durerile, iar exercitiile tale fizice vor fi compromise. Diversifica sedintele de antrenament si fa exercitii care intaresc toate grupele de muschi.


Esti adepta dietelor extreme pe termen scurt

Daca esti adepta dietelor care te fac sa slabesti intr-un timp foarte scurt, renunta la ele. Probabil ca ai observat efectul Yo-Yo si esti constienta ca vei reveni la greutatea initiala dupa ce vei renunta la dieta. Studiile au aratat ca beneficiile sunt prea mici in comparatie efectele negative si includ stare generala de moleseala, chiar lesin, migrene si multe altele. 

sursa foto: prevention.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare