Dieta si nutritie

#dieta detoxifiere #dieta

Dieta de detoxifiere dupa sarbatori

Dupa mancarurile grele din timpul sarbatorilor, organismul are nevoie de detoxifiere pentru a elimina reziduurile toxice ramase in organism, cat si sa dai jos 2-3 kilograme, adica atat cat ai acumulat in perioada Sarbatorilor de Iarna.

Ce trebuie sa faci pentru detoxifiere in urmatoarele saptamani:

Consuma fructe si legume cu fibre

Fibrele antreneaza toxinele, ajutand la eliminarea lor si, totodata, la scaderea poftei de mancare. Cele mai bune legume pentru detoxifiere sunt broccoli, spanacul, varza kale, sparanghelul, ridichiile, conopida si anghinarea. Cat priveste fructele, opteaza pentru avocado, rosii, pepene verde si fructele de padure.

Bea ceaiuri digestive

Pentru o buna detoxifiere a aparatului digestiv este indicat sa consumi multe ceaiuri din plante si, de asemenea, este bine sa folosesti multe condimente in pregatirea alimentelor. Fennelul, spre exemplu, reduce balonarea si ajuta organismul sa faca fata situatiilor stresante, iar nucsoara asigura buna functionare a intestinelor.

Consuma alimente fermentate.

Produsele fermentate sprijina sanatatea florei intestinale si ajuta organismul sa elimine bacteriile daunatoare. Consumand iaurt si kefir, vei reusi sa asimilezi mai bine nutrientii esentiali din alimente si vei imbunatati digestia. De asemenea, poti consuma si muraturi.

Bea multa apa.

Deosebit de important in perioada de detoxifiere este sa consumi cat mai multa apa, pentru a antrena mai usor resturilor metabolice si a le elimina. Asta intrucat apa este un detoxifiant natural al corpului, imbunatateste functionarea intestinelor, reduce foamea. De asemenea, apa ajuta si digestia, creste imunitatea si imbunatateste functionarea intregului metabolism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare