Dieta si nutritie

#digestie #excese culinare #alimentatie # alimentatie paste #sistem digestiv

De Paste, evita efectele exceselor culinare

In afara momentelor de reculegere spirituala, de Paste, familiile se reunesc in jurul mesei si sarbatoresc. Carnea de miel se transforma in stufat, friptura, sunt pregatite oua rosii, pasca, cozonac, sunt servite prajituri, in timp ce vinul, tuica, visinata si multe alte bunatati nu lipsesc de pe masa.

Venita dupa o perioada de o perioada de post in timpul careia meniul a fost mult restrans, masa traditionala de Paste este insotita de obicei de neplaceri digestive. Chiar si persoanele ce sufera de diverse afectiuni cardiace, ulcer, dereglari ale ficatului sau diabet, isi iau o mica vacanta culinara, spunandu-si “e Pastele!”.

Pentru unii, efectele sunt imediate, in timp ce pentru altii sunt vizibile sub forma kilogramelor in plus. Pentru ca orice exces are efecte negative asupra sanatatii, este important sa respectam principiile unei alimentatii sanatoase. In primul rand, chiar daca este vorba despre masa de Paste, aceasta trebuie sa fie echilibrata, nu trebuie ca un aliment sa primeze in defavoarea altuia, in timp ce prea multa sare, grasimi sau zahar sunt contraindicate. Fructele nu ar trebui sa lipseasca de pe mesele de Sarbatori, la fel si legumele, zarzavaturile, nucile, pastele fainoase, laptele si carnea slaba.

Incidenta tulburarilor digestive la romani, determinate de alimentatia nesanatoasa, stres, nerespectarea orelor de masa, este foarte ridicata. De aceea, este recomandat sa avem la indemana cateva solutii rapide si eficiente pentru a ne ajuta sa controlam situatia.

Datorita Ghimbirului din compozitie, Gasex de la Himalaya regleaza hiperaciditatea gastrica, balonarea si flatulenta, inlaturand in acelasi timp greata. Produs distribuit de Prisum International, regleaza motilitatea gastro-intestinala si asigura o mai buna digestie a alimentelor. Este util si pentru pregatirea tubului digestiv pentru ecografii si radiografii.

Constipatia reprezinta o dereglare foarte raspandita ce poate conduce la stari de indispozitie generala. Cand constipatia este cronica, se produce o stare de intoxicatie a organismului si pot aparea complicatii, cum ar fi hemoroizii. Printre cauzele principale ale constipatiei se numara dieta inadecvata, aportul hidric redus, lipsa miscarii, folosirea unor medicamente, etc. Herbolax de la Himalaya este eficient in corectarea constipatiei ocazionale sau cronice, fara a determina crampe sau dependenta, regleaza tranzitul fara a irita colonul si fluidifica continutul intestinal. Extractul de Cicoare prezent in compozitia produsului stimuleaza secretia biliara cu rol in digestia alimentelor si contine Inulina, un prebiotic util in corectarea constipatiei.

Prin efectul sau antibacterian si astringent, Diarex regleaza tranzitul intestinal, fiind eficient in tratarea diareei acute sau cronice. Proprietatile antiinflamatoare si antioxidante faciliteaza procesul de vindecare a mucoasei intestinale, in timp ce efectul antiseptic calmeaza colicile abdominale asociate diareei. Diarex este recomandat in caz de diaree acuta si cronica de diverse etiologii, fiind de asemenea un bun adjuvant in tratamentul sindromului de intestin iritabil. Printre ingredientele principale putem aminti Aegle marmelos, cosiderat un arbore sacru, recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice din cele mai vechi timpuri. Extractul are efect antiinflamator, astringent, antiinfectios, antispastic, demulcent si antioxidant.

Produsele sunt distribuite de compania Prisum International, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii).

Pentru mai multe informatii despre produsele si serviciile Prisum International, va rugam sa vizitati prisum.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare