Dieta si nutritie

#somn #organism #intarire organism #alimente hranitoare

Cum sa iti intaresti organismul in timpul somnului

Un pahar cu lapte inainte de culcare te ajuta mult mai mult decat sa ai un somn odihnitor. Consumul de proteine chiar inainte de culcare stimuleaza sinteza proteinelor din muschi, proces esential pentru dezvoltarea, vindecarea si mentinerea sanatoasa a mushilor.

Asadar, in zilele obositoare sau cand mergi la sala de sport, incearca sa consumi la masa de seara bogate in proteine. In acest fel vei avea atat un somn odihnitor, cat si un tonus muscular de invidiat.


Iata ce poti consuma:


1 Lapte degresat. O cana de lapte degresat contine 86 de calorii si 8 grame de proteine. Fie ca il preferi rece, fie cald, o cana de lapte inainte de culcare asigura aportul necesar de calciu si vitamina D. De asemenea, si muschii beneficiaza de o doza importanta de proteine, care ii ajuta sa se dezvolte si sa se refaca dupa o zi obositoare.

2 Branza degresata. O portie de branza degresata de 200 de grame contine 100 de calorii si 15 grame de proteine. Acest tip de branza contine cantitati mari de proteine, insa este sarac in carbohidrati. Proteinele din branza degresata intaresc musculatura si sistemul osos. O poti consuma simpla sau cu o felie de paine integrala si cateva seminte de in pe deasupra.

3 Iaurt. O portie de iaurt de 200 grame contine 100 de calorii si 18 grame de proteine. Bogat si cremos, iaurtul este o gustare perfecta in orice anotimp. Combinat cu scortisoara, iaurtul poate fi un desert delicios.

4 Oua fierte. Doua oua fierte au 150 de calorii si 12 grame de proteine. Oul este insa o proteina in stare pura. Este unul dintre cele mai complete alimente. Consumat inainte de culcare ajuta la imbunatatirea musculaturii. Este si foarte satios, fiind ideal in curele de slabire.

5 Fulgi de ovaz. O portie de fulgi de ovaz cu lapte degresat contine 200 de calorii si 13 grame de proteine. Acest preparat poate fi consumat si la cina, nu numai la micul dejun. Astfel, o portie din acest preparat te incalzeste inainte de culcare si te ajuta sa dormi mai bine. De asemenea, este si foarte benefic pentru inima, iar proteinele din lapte stimuleaza musculatura.

6 Unt de arahide. Doua linguri de unt de arahide contin 180 de calorii si 8 grame de proteine. Este o gustare mai grasa, cu multe calorii, insa consumat cu moderatie este foarte benefic pentru organism. Alege insa unt de arahide natural si evita produsele cu conservanti sau zahar. Poate fi consumat dimineata, cu paine integrala si dulceata, alaturi de o cafea. Poate fi consumat si seara, inainte de culcare, ca atare. Ai grija insa sa nu exagerezi cu cantitatile.

7 Migdale. O portie de 20 de migdale contine 160 de calorii si 6 grame de proteine. Migdalele sunt gustari ideale pentru orice sezon. Contin substante extrem de benefice pentru organism, printre care si acizi grasi omega 3, care protejeaza inima. Consumate inainte de culcare, migdalele bogate in proteine ofera satietate si te ajuta sa te simti mai bine. De asemenea, grasimile mononesaturate pe care le contine ajuta la eliminarea grasimii din zona abdomenului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare