Dieta si nutritie

#metabolism #slabit #dieta #accelerarea metabolismului

Cum cresti metabolismul sau cum poti manca mai mult fara sa te ingrasi (12 metode)

Oricine vrea sa slabeasca se loveste de problema metabolismului. Un metabolism lent favorizeaza ingrasarea, chiar daca mancam putin. In schimb un metabolism accelerat ne ajuta sa slabim fara efort, sa functionam mai bine si sa avem mai multa vitalitate. Cea mai sanatoasa metoda de a slabi este prin cresterea metabolismului, nu prin reducerea prea mare a cantitatii de alimente consumate. Cei care au rata metabolica crescuta mananca aproape orice fara sa se ingrase, iar ceilalti se plang ca mananca putin si tot nu reusesc sa slabeasca.

Metabolismul este procesul prin care corpul descompune hrana pentru a produce energia necesara desfasurarii vietii. In tinerete muschii din corp stocheaza multa energie si previn ingrasarea, dar odata cu inaintarea in varsta scade masa musculara a corpului si este inlocuita cu grasime. Dupa varsta de 40 de ani rata metabolismului scade cu 5% in fiecare decada, incepem sa pierdem masa musculara (daca nu facem sport si nu construim masa musculara constant), iar asta duce la ingrasare si ingreuneaza scaderea in greutate.

Iata ce poti face ca sa-ti cresti rata metabolica (sau viteza, ritmul in care arzi caloriile):

12 lucruri care iti accelereaza metabolismul

1. Mananca mai putin, dar nu cu mult mai putin. Nu te infometa niciodata

Cine tine diete drastice reduce prea mult cantitatea de mancare iar corpul intelege ca "e foamete", ca primeste putina mancare si rar. In consecinta metabolismul incetineste pentru ca putinele alimente pe care le primeste sa fie digerate incet si sa se asigure necesarul de nutrienti din ele, iar corpul sa primeasca energie pe parcursul multor ore in care nu va mai primi mancare. Mai mult, corpul stocheaza energie sub forma de grasime chiar si dintr-o cantitate mica de alimente, pentru ca a declansat starea de necesitate. El trebuie sa asigure niste rezerve in cazul in care cantitatea de mancare pe care o primeste este din ce in ce mai putina. De aceea oamenii care mananca prea putin, pe termen lung isi scad metabolismul si se ingrasa "din orice". Ei sunt cei care se minuneaza cum pot altii sa manance mult si sa nu se ingrase. Unul dintre motive este ca cei din urma nu se infometeaza niciodata, nu sar peste mese si nu fac excese.

Citeste continuarea pe inimafericita.ro!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare