Dieta si nutritie

#culori #dieta #slabit #dieta si nutritie #regim de slabit

Culorile te ajuta sa slabesti

Crezi ca ai incercat totul in materie de diete si programe de slabit? Stiai ca farfuriile albastre reduc apetitul sau ca bucatariile rosii te fac sa consumi mai multe alimente de tip junk? Exista tot mai multe indicii care arata stransa legatura dintre culori si greutatea corporala. Afla mai jos cum sa slabesti cu ajutorul culorilor.


Culorile si organismul uman


Folosirea culorilor pentru tratarea corpului si a mintii este o metoda eficienta in mai multe domenii. Cromoterapia este folosita de sute de ani pentru a trata o serie de probleme de sanatate fizica si mentala. Terapiile cu lumini si cristale colorate, terapia Bach sau aromaterapia bazata pe uleiuri si flori de anumite culori au efectele puternice asupra metabolismului uman.

Culorile au un impact major asupra dispozitiei generale si nivelului de energie al organismului. Cromoterapia este o forma de vindecare vibrationala, care afecteaza glanda pituitara, cu efecte asupra intregului metabolism.


Culorile si greutatea corporala


Culorile contrastante ajuta la controlarea portiilor. Asortarea culorilor farfuriilor cu mancarea este reteta ideala pentru mancatul in exces. Specialistii au descoperit ca mancam cu 20% mai mult atunci cand alimentele sunt servite in farfurii de aceeasi culoare. Astfel, acestia sunt de parere ca diferentele de culori ajuta creierul sa realizeze dimensiunile portiilor de mancare.

Culorile nenaturale reduc apetitul si mancatul in exces. Potrivit cercetatorilor, albastrul ne face sa mancam mai putin. Explicatia ne trimite inapoi in timp, pe vremea omului din caverne: in natura se gasesc atat de putine alimente albastre, incat suntem inclinati sa le evitam, deoarece ne gandim ca sunt otravitoare.

In zilele noastre, ne putem insa folosi de acest truc pentru a reduce cantitatile de alimente pe care le consumam. Astfel, putem vopsi peretii bucatariei in albastru sau putem alege farfurii albastre.

Alimentele sortate in functie de culoare reduc riscul consumului de alimente de tip junk. Eticheteaza "mental" alimentele pe care le ai in bucatarie: produsele sanatoase sunt "verzi", cele mai putin sanatoase sunt "galbene", iar cele cu o valoare nutritionala redusa sunt "rosii".

Aranjeaza apoi alimentele in frigider in asa fel incat alimentele verzi sa fie cele mai accesibile, iar cele rosii cel mai greu de gasit. Astfel, vei reduce cantitatea de alimente nesanatoase pe care o consumi. Prin urmare, cu cat consumi mai putine alimente rosii, cu atat vei manca mai sanatos.

Culorile stimuleaza metabolismul. Rosul este o culoare care mareste apetitul, astfel ca nu trebuie folosita in bucatarie. In schimb, stimuleaza metabolismul, ceea ce are un efect benefic asupra programului tau de slabire. Pentru a include rosul in programul tau de slabire, fara a consuma alimente rosii, poti prepara acasa "apa rosie".

Poti face acest lucru prin infasurarea unei sticle cu apa in folie de plastic rosie. Asaza apoi sticla in lumina directa a soarelui. Dupa cateva ore, apa va fi energizata si gata de consum.

Sursa foto: rd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului