Dieta si nutritie

#dieta #alimentatie #dieta alimentara # dieta barbati

Cea mai buna dieta alimentara pentru barbati

O dieta alimentara echilibrata este cheia pentru o sanatate excelenta, pentru un organism care functioneaza foarte bine, insa este bine sa stii ca cerintele nutritionale ale barbatilor difera intr-o oarecare de cele ale femeilor. In primul rand, cantitatea de mancare este diferita, iar dietele specifice acestora nu sunt doaar pentru o mentinere a greutatii optime, ci si pentru o crestere potrivita a masei musculare.

Asadar, iata care este cel mai bun plan de dieta pentru barbati
 

Mai putini carbohidrati


Inainte de orice, este esential sa se stabileasca faptul ca mai putini carbohidrati nu inseamna eliminarea acestora din alimentatie, deoarece ei sunt vitali pentur buna functionare a reactiilor energetice din organismul uman. Carbohidratii genereaza energia necesara pentru ca organismul de efectueze toate activitatile de zi cu zi. Cu toate acestea, este important sa se consume un complex de carbohidrati, si nu doar un singur tip.

Sursele de glucide complexe sunt:

  • Paine neagra
  • Fulgi de porumb
  • Ovaz
  • Orez brun
  • Miere.

Pe de cealalta parte, exista si carbohidratii simpli care se gasesc in zaharul alb sau faina alb, insa aceste alimente nu sunt tocmai sanatoase.
Carbohidratii ar trebui sa fie consumati in timpul micului dejun, iar cantitatea consumata este decisiva pentru energia pe care o vei avea pana la finalul zilei.

 

Grasimi in cantitati moderate

 

O cantitate potrivita de acizi grasi este necesara pentru ca organismul tau sa aiba o constructie optima, insa trebuie evitate grasimile nocive care provin de obicei din surse animale. Excesul de grasime mareste riscul de boli de inima, creste volumul colesterolului si blocheaza circulatia sangelui prin depunerea unor puncte de grasime pe peretii vaselor.

Cele mai bune grasimi sunt cele omega 3 si omega 6 care se regasesc in special in carnea de peste (ton, somon, sardine etc), dar si in fasole, linte, migdale, nuci sau arahide.

 

Multe proteine

 

Proteinele ajuta la slabit si la dezvoltarea masei musculare, necesara pentru un barbat cu un corp sanatos. Proteinele sunt o componenta esentiala, mai ales pentru barbati care merg la sala de forta pentru ca muschii sa se dezvolte in mod natural, fara niciun fel de artificiu.

Un pahar cu lapte si un albus de oua ar trebui sa faca parte din alimentatia zilnica a barbatilor , iar pe langa acesta, alte alimente cu un continut ridicat de proteine sunt: carnea de curcan, carnea de pui, peste sau vita.

 

Vitamine, minerale si fibre

 

Vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru un sistem imunitar puternic, iar fibrele ajuta la mentinerea intestinului curat. Incearca sa consumi zilnic cel putin doua din aceste alimente: broccoli, varza, spanac, banane, mere, pepene rosu, portocale, struguri, prune, pere, piersici, pepene galben, de asemenea, frunzele de salata, sfecla sau castravetii sunt esentiale pentru „aprovizionarea” organismului cu necesarul de vitamine si minerale .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului