"Acest compus este probabil cancerigen și genotoxic pentru om, iar consumul său trebuie redus la minimum”. Reglementările pentru reducerea prezenței sale în alimente au fost adoptate în Europa, iar începând cu 11 aprilie 2018, producătorii de produse agroalimentare trebuie sa respecte „nivelurile de referință” pentru a diminua formarea acrilamide.
Substanța poate modifica materialul genetic, și poate astfel provoca apariția cancerului. În plus, exista pareri care sustin ca acrilamida in doze mari afecteaza sistemul nervos. Această substanță, formată în mod natural în timpul gătirii la temperaturi ridicate ale alimentelor bogate în amidon și asparagină, un aminoacid, cum ar fi cartofii și cerealele, a fost deja pusa la zid din cauza toxicității sale.
# cartofii periculosi #cartofi prajiti
Cartofii prajiti contin o substanta foarte periculoasa pentru sanatate
Cartofii prajiti contin o substanta foarte periculoasa pentru sanatate Cartofii prajiti, chipsurile si biscutii contin o substanta foarte periculoasa pentru sanatate. Potrivit ultimelor studii, aceste alimente au in componenta lor acrilamida, substanță clasificată drept cancerigen și genotoxic pentru om de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA).- 2019-12-05 2019-12-05
Articole din dieta-nutritie
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie
Citeste pe ele.ro
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie