Dieta si nutritie

#digestie #vitamine #beneficii #boli de inima #papaya

Beneficiile consumului de papaya

Papaya este un fruct exotic , care, din pacate, este destul de putin consumat in tara noastra, desi el se gaseste in orice supermarket. Papaya contine o multitudine de vitamine, minerale si antioxidanti benefici sanatatii noastre.



Ce contine papaya:

 

  • Vitamina A
  • Vitamina C
  • Antioxidanti
  • Beta-Caroten
  • Minerale
  • Enzime
  • Fibre.


Beneficiile consumului de papaya:


Imbunatateste aspectul pielii si al parului


Papaya este un fruct cu beneficii majore asupra pielii. Mai exact, acest fruct are puterea de a vindeca o serie de probleme frecvente existente la nivelul pielii, cum ar fi acneea, cosurile provocate de menstruatie sau arsurile usoare.

In plus, papaya este un produs exfoliant natural excelent pentru orice tip de piele, iar aplicarea sa regulata indeparteaza petele maronii si pitruii. Consumat cu regularitate si aplicat pe piele, papaya va imbunatati vizibil aspectul pielii tale.

De asemenea, papaya previne imbatranirea prematura si ofera pielii un aspect curat si mai tanar.

Papaya actioneaza eficient chiar si la nivelul parului pe care il ajuta sa scape de matreaza. Consuma fructul on mod regulat, iar din cand in cand fierbe cateva bucati de fruct intr-un litru de apa si clateste-ti parul dupa fiecare spalare.


Intareste sistemul imunitar


Beta carotenul si vitaminele A si C continute de papaya intaresc sistemul imunitar si ajuta astfel organismul sa lupte impotriva bolilor de orice fel. Consuma-l in special in sezonul rece pentru a te proteja de raceala si gripa .


Are rol anti-inflamator


Proteinele si enzimele continute de papaya sunt cele care transforma fructul intr-un veritabil anti-inflamator. In afara de acestea, vitaminele A si C, dar si beta-carotenul, formeaza impreuna o "echipa" care lupta impotriva inflamatiilor de orice tip. Prin urmare, papaya este un fruct eficient pentru persoanele care sufera de astm sau artrita.


Stimuleza digestia


Papaya este un ajutor digestiv excelent. Proteinele si fibrele continute de acest fruct il tranforma pe acesta intr-un medicament natural care stimuleaza procesul de digestie si impiedica aparitia constipatiei.

De asemenea, sucul de papaya ajuta la eliminarea infectiilor sau a mucusului din sistemul digestiv, iar consumul unui astfel de suc, timp de 3 - 4 zile, curata perfct intestinele si actioneaza ca un tonic asupra stomacului.

Nutritionistii sustin ca sucul de papaya, consumat in mod frecvent, distrug toxinele din colon responsabile de aparitia cancerului, mai ales pentru ca fructul contine acid folic, vitamina C si beta-caroten, ingrediente esentiale in lupta cu orice forma de cancer.


Previne bolile de inima


Papaya este un fruct considerat a fi eficient in prevenirea bolilor de inima si a diabetului zaharat. Concentratia de pro-vitamina A si fitonutrientii existenti in fruct sunt de fapt cei care lupta impotriva acestor afectiuni.

Aceste substante nutritive ajuta la prevenire depunerii colesterolului pe peretii vaselor de sange, lucru responsabil de oxigenarea defectuoasa a bolilor de inima si, astfel, a accidentelor vasculare sau a atacurilor de cord.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului