De cele mai multe ori ne bazam pe alimentele din carne atunci cand vine vorba de sursele de proteine . Totusi, ce este de facut in momentul in care esti vegetarian? Descopera cele mai bune surse vegetale de proteine.
Cereale
Cerealele integrale sunt de obicei fortificate cu extra proteine si reprezinta astfel un mic dejun excelent. Serveste-le cu lapte, scortisoara si putina miere pentru a le da un gust mai bun. Achizitioneaza cerealele integrale din plafar - in acest fel ai siguranta ca sunt naturale si ca nu au indulcitori adaugati.
Oleaginoase
Un pumn de nuci iti furnizeaza vitamine si proteine suficiente pentru jumatate de zi. Consuma zilnic nuci, migdale, alune si alte fructe oleaginoase . De preferat este ca acestea sa fie crude si fara sare sau caramel sau ciocolata.
Linte
Lintea este perfecta in supe, la cuptor alaturi de alte legume sau consumata ca atare. Acestea contin o cantitate suficienta de proteine, iar in plus au un pret accesibil. Pentru a-i oferi un gust mai bun o poti imbogati cu diferite condimente sau sosuri.
Unt de arahide
Dincolo de faptul ca oleaginoasele sunt foarte bune in ceea ce priveste cantitatea de proteine, ai putea servi unt de arahide pe post de desert. Totusi ar fi bine sa ai grija cu cantitatea - untul de arahide poate fi destul de gras si excesul de grasime iti poate dauna.
Branza
Branza contine si ea cantitati suficiente de proteine. Alege-ti felul de branza preferat si consuma-l zilnic, la pranz sau la micul dejun.
Ciuperci
Ciupercile nu doar ca au un gust similar cu carnea de pui (motiv pentru care se numesc "carnea padurii"), dar contin si proteine care se digera usor. In plus, ciupercile contin minerale (in special potasiu) si vitamina B.
Fasole
Adauga in salatele preferate boabe fierte sau macerate de fasole pentru a-ti lua portia necesara de proteine. De asemenea, prepara supe sau creme pe baza de fasole si imbunatateste gustul acestor mancaruri cu putin cimbru.
Broccoli
Broccoli-ul este o sursa de calciu, vitamina C si proteine. Consuma-l fiert sau adauga-l in salatele favorite.