Dieta si nutritie

#regim #dieta de slabit #dieta #kilograme in plus

5 motive pentru care nu reusesti sa tii o dieta de slabit

Chiar si atunci cand pornesti la drum cu cele mai bune intentii de a tine o dieta de slabit si te inarmezi cu principii sanatoase si asteptari realiste de la regim, exista riscul sa esuezi "cu gratie" in demersul tau de a da jos cateva kilograme din greutate! Specialistii au descoperit principalele motive care-i determina pe oameni sa renunte la dieta de slabit inainte de a obtine rezultatele dorite!


1. Nu monitorizezi kilogramele pierdute

Ai tot auzit, de-a lungul timpului, ca nu este bine sa te cantaresti in fiecare zi, atunci cand tii dieta, deoarece lipsa rezultatelor este un motiv pentru a renunta la ea. Trebuie sa stii ca si viceversa, adica sa nu te cantaresti deloc, are acelasi efect!

Specialistii sustin ca monitorizarea constanta a rezultatelor reprezinta un stimulent puternic pentru a duce la capat un regim de slabire.


2. Nu alegi dieta potrivita pentru tine

Chiar daca ocolesti dietele rapide, care sunt expuse efectului yo-yo, si te orientezi doar spre diete pe termen lung si sanatoase, adica pornesti la drum cu principii sanatoase, exista riscul ca planul alimentar pe care il alegi sa nu ti se potriveasca.

Dietele personalizate sunt cele mai recomandate, intrucat se pliaza perfect pe preferintele tale culinare si pe apetitul tau. In acest fel, eviti frustrarile legate de restrictiile alimentare majore din majoritatea dietelor si reusesti sa adaptezi organismul treptat la aportul caloric redus, bucurandu-te, in acelasi timp, de gustul si aroma unora dintre alimentele tale preferate.


3. Nu esti sustinut de apropiati

Un alt motiv pentru care multe persoane renunta la o dieta, uneori inainte de o incepe, este din cauza ca nu au sustinerea celor din jur, care reprezinta un suport moral obligatoriu in acest demers.

In momentul in care toata lumea din jur iti spune ca arati foarte bine la greutatea pe care o ai, in incercarea de a fi draguti, incepi sa crezi pana si tu acest lucru si sa incepi sa ai indoieli cu privire la inceperea si terminarea unei diete. Ori, daca se intampla ca toti cei din casa sa consume doar alimente nepermise ori sa gateasca preparate pe care nu ai voie sa le mananci, exista riscul sa cazi prada tentatiei si sa-ti sabotezi dieta. Vorbeste cu cei dragi si roaga-i sa te sustina moral si alimentar, atat cat pot, in acest drum lung pe care il ai de parcurs.


4. Astepti rezultate miraculoase doar de la dieta

Dieta si sportul sunt complementare si se influenteaza reciproc atunci cand vrei sa slabesti. Nu dau rezultate semnificative de slabit atunci cand sunt puse in practica separat, si daca nu sunt adoptate in viata ta impreuna, vei renunta rapid la regimul alimentar, in momentul in care vei observa ca acul cantarului nu scade foarte mult. Este important sa umbli nu doar la meniu, ci si la stilul tau de viata. Primul pe care trebuie sa il ai in vedere este sportul sau miscarea fizica.


5. Ai un metabolism "lenes"

Unul dintre motivele pe care multe persoane nu reusesc sa slabeasca, desi tin dieta, este ca au un metabolism incet, ceea ce inseamna ca rezultatele dietei nu sunt atat de rapde si mari pe cat s-ar astepta. Acest lucru ii determina sa abandoneze orice efort de a slabi.

Mergi la medic, fa-ti analizele si cere-i sfatul cu privire la cea mai buna dieta prin care sa stimulezi metabolismul sa arda mai multe calorii si grasimii. Solutii exista, trebuie doar sa le cauti si sa ai rabdare sa apara rezultatele!

Sursa foto: fullbeautyguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare