Dieta si nutritie

#oua de paste #sarmale #drob miel #ciorbe #intoxicatii alimentare #digestie usoara

4 ponturi pentru a manca sanatos de Paste

Crezi ca de Paste nu te poti rasfata cu bunatatile traditionale, fara sa ai probleme digestive si fara sa acumulezi kilograme in plus? Secretul este sa nu abuzezi de alimentele consumate si sa eviti combinatiile alimentare care ar putea favoriza aparitia indigestiilor. Iata cateva ponturi pentru a manca sanatos de Paste!

1 Consuma oua cu moderatie

Ouale sunt adevarate complexe nutritive, insa nu trebuie consumate in exces. Bogate in proteine, aceste alimente sunt foarte importante pentru organismul uman. In plus, sunt satioase si inhiba pofta de mancare, astfel nu vei manca foarte mult si vei reusi sa iti mentii silueta.

Ouale sunt alimentele traditionale pentru masa de Paste, insa reprezinta si cauza destul de frecventa sursa a intoxicatiei alimentare. Dupa ce vopsesti ouale, pastreaza-le in frigider pana in momentul in care le consumi. Ouale isi pierd valabilitatea dupa o saptamana de stat in frigider.

Pentru a vopsi ouale, foloseste numai vopsea alimentara de calitate, care sa nu patrunda prin coaja si sa atace compozitia lor.

2 Gateste friptura intr-un mod sanatos

Pentru a evita problemele digestive, este bine sa gatesti friptura de miel la cuptor sau la gratar si sa folosesti bucati de carne de pe care a fost inlaturata grasimea. Pentru ca organismul sa functioneze corespunzator este indicat sa asociezi friptura de miel cu diferite salate. Astfel, digestia este mai usoara.

3 Nu folosi carne grasa pentru prepararea drobului

Drobul, unul dintre preparatele traditionale de Paste, este sanatos si putin periculos pentru silueta, daca este preparat corespunzator. Asadar nu folosi carne grasa pentru prepararea drobului si adauga foarte multe verdeturi. In plus, este bine sa nu consumi drobul cu smantana, intrucat aceasta combinatie alimentara poate provoca probleme digestive.

4 Prepara corespunzator ciorba de miel si sarmalele

Ciorba de miel este un fel de mancare care nu creeaza probleme de sanatate, daca este gatita corect. Evita sa folosesti smantana si indeparteaza grasimea care se strange deasupra. Consumata cu moderatie, nu-ti va crea probleme alimentare.

Cat despre sarmale, este bine ca in compozitia lor sa nu pui foarte mult orez, iar carnea folosita sa aiba cat mai putina grasime. Pentru a evita acumularea kilogramelor in plus, consuma sarmalele fara paine.

Sursa foto: patriaonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare