Dieta si nutritie

#cereale integrale #quinoa #sanatate 2014 #seminte canepa #fitness functional

3 secrete despre slabit pe care trebuie sa le afli

De la "superalimente" precum quinoa si varza kale, pana la trenduri noi in fitness ca antrenamentul Tabata, anul 2013 a avut propriile sale tendinte in domeniul sanatatii si frumusetii corporale. Acum este randul anului 2014 sa isi anunte noutatile in aceasta privinta.


Cu o rata a obezitatii si cancerului in continua crestere, interesul pentru o viata sanatoasa si un corp frumos a devenit la fel de "trendy", precum piesele vestimentare prezentate in colectiile de moda. In 2014 va fi la fel de "cool" sa integrezi in stilul tau de viata alimente si obiceiuri care sa te tina departe de boli si de probleme ponderale. Iata care sunt tendintele in sanatate pentru anul 2014!

Cereale integrale stravechi

La inceputul anului 2013, putina lume auzise despre quinoa. In primele zile ale anului 2014, aproape fiecare supermarket ofera pe rafturile sale pachete cu aceste cereale pline de proteine, ce pot fi integrate in feluri principale, la fel de bine ca in deserturi.

Cerealele integrale stravechi, consumate inca din Antichitate, au proprietati nutritive unice, de care populatia moderna a invatat sa profite din plin. Amarantul, de pilda, este o grana fara gluten (excelenta pentru cei cu intoleranta la aceasta substanta), continand aminoacidul lizina (regasit in foarte putine cereale).

Includerea cerealelor integrale din Antichitate in dieta ajuta la pierderea in greutate, stabilizarea zaharului in stange si la scaderea nivelului de colesterol.

Semintele de canepa

In 2014, semintele de canepa vor primi o atentie mai mare decat pana acum, fiind o sursa foarte buna de proteine, mai ales pentru persoanele vegetariene sau vegane.

Semintele de canepa, in orice forma ar fi consumate ele, contin grasimi esentiale omega-3, extrem de benefice sanatatii inimii. Daca nu consumi in mod regulat peste, semintele de canepa te pot ajuta sa iti completezi eficient rezervele de acizi grasi care iti mentin organismul in forma.

Fitness-ul functional

Fitness-ul functional sau tipul de antrenament care incorporeaza exercitiile de forta utile pentru indeplinirea sarcinilor de zi cu zi mai usor, a prins tot mai multa popularitate in ultimii ani. Practic, aceste antrenamente sportive se concentreaza pe muschii cel mai des implicati in eforturi practice, precum caratul unei valize foarte grele.

Fitness-ul functional ajuta muschii sa lucreze in tandem, imbunatatind echilibrul si coordonarea, ajutand totodata la pierderea in greutate.

Sursa foto: nomoredirtylooks.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare