Dieta si nutritie

# ghimbirul beneficii pentru sanatate #beneficii sanatate #ghimbir #sanatate

10 beneficii uimitoare ale ghimbirului pentru sanatate! Te poate vindeca de cancer

Ghimbirul se afla pe lista de superalimente, unde isi merita pe deplin locul. Ghimbirul este unul dintre cele mai sanatoase condimente de pe planeta, putand fi consumat atat proaspat sau pudra pentru a profita din plin de toate calitatile sale. Ghimbirul este plin de nutrienti si compusi bioactivi, care au beneficii incredibile asupra corpului uman si creierului.

Daca pana acum ai folosit ghimbirul doar pentru a da o savoare deosebita anumitor preparate sau bauturi, poti incepe sa consumi ghimbir pentru a trata sau a preveni anumite boli sau inflamatii cu care te confrunti. Iata care sunt afectiunile care pot fi tratate sau prevenite cu ajutorul ghimbirului:

1. Senzatiile de greata

Doar un gram si jumatate de ghimbir este suficient pentru a preveni diferite tipuri de greata si senzatia de rau. Ghimbirul poate preveni raul de mare, greata asociata chimioterapiei, greata care poate aparea dupa operatii sau greturile din sarcina.

2. Durerea musculara

Ghimbirul este recomandat celor care sufera de dureri musculare pe care le poate trata, dar de asemenea poti consuma ghimbir si dupa ce ai fost la sala pentru ca ajuta la diminuarea febrei musculare.

3. Osteoartitra

Datorita efectelor anti-inflamatorii pe care le are, ghimbirul este recomandat celor care sufera de osteoartitra. Osteoartrita este o problema de sanatate frecvent intalnita care poate provoaca dureri articulare severe.

4. Scade nivelul zaharului din sange si riscul aparitiei bolilor de inima

Studii recente au dovedit o serie de proprietati anti-diabetice ale ghimbirului. Consumul de ghimbir poate scadea nivelul zaharului din sange si scade riscul aparitiei bolilor de inima, in special la pacientii care sufera de diabet de tip 2.

5. Indigestia cronica

Indigestia cronica se manifesta de regula prin dureri de burta si disconfort la nivelul stomacului. Ghimbirul este un remediu ideal care ajuta la golirea stomacului incarcat si supra-solicitat specific indigestiei.

6. Durerile menstruale

Durerile menstruale pe care le au unele femei in perioada ciclului menstrual pot fi prevenite cu ajutorul ghimbirului, daca acesta este consumat inca din prima zi a menstruatiei, inainte de aparitia primelor crampe dureroase.

7. Reduce nivelul de colesterolului

Nivelul crescut de colesterol “rau” este un factor care creste riscul aparitiei bolilor de inima, iar alimenatia are un rol important. Extractul de ghimbir are capacitatea de a scadea nivelul colesterolului “rau” si poate fi la fel de eficient ca medicamentele care trateaza aceasta problema.

8. Imbunatateste capacitatea creierului

Stresul oxidativ si inflamatia cronica pot accelera procesul de îmbătrânire. Se pare ca acestia sunt doi factori care duc la aparitia bolii Alzheimer si a declinului cognitiv asociat varstei. Studiile au aratat ca antioxidantii si compusii bioactivi din ghimbir pot inhiba problemle care afecteaza creierul.

9. Infectiile

Gingerol, substanta bioactiva care se gaseste in ghimbirul proaspat, scade riscul aparitiei infectiilor. Ghimbirul inhiba dezvoltarea multor tipuri de bacterii, cum ar fi cele care apar la nivelul cavitatii bucale sau a celor care provoaca infectii respiratorii.

10 Prevenirea cancerului

Cancerul este o afectiune extrem de grava caracterizata de dezvoltarea necontrolata a celulelor anormale. Ghimbirul poate fi folosit ca un tratament alternativ pentru anumite forme de cancer, datorita unei substante numite 6-gingerol care poate proteja impotriva acestei boli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare