Boli

#anxietate #stres #prieteni #dependenta #tehnologie #gadgeturi #Ziua Nationala fara Tehnologie #tabeta

Ziua fara Tehnologie: cum scapi de tulburarea cauzata de socializarea pe internet

Ai pus o poza pe Facebook si verifici din minut in minut cate like-uri ai primit? Stai cu mobilul sau tableta langa tine chiar si atunci cand mananci? Ai putea suferi de ceea ce specialistii numesc "tulburare anxioasa cauzata de socializarea pe internet".

Ziua Nationala fara Tehnologie

Vestea buna e ca nu esti singur. Sunt peste doua miliarde de oameni interconectati, iar majoritatea petrec ore bune in fata calculatorului numai cu scopul de a socializa. Un prim pas a fost facut de catre o organizatie non-guvernamentala evreiasca pe nume Reboot, care a initiat asa-numitul "Manifest pentru Sabat".

In cadrul acestui pact, care cuprinde 10 puncte, exista unul numit "Ziua Nationala fara Tehnologie", care se sarbatoreste astazi, 1 Martie, pentru al patrulea an consecutiv in Marea Britanie. Astfel, toti cei care se simt incorsetati de gadget-uri si aplicatiile lor pot renunta 24 de ore la orice forma de tehnologie si se pot concentra mai mult pe valorile simple ale vietii.

Asa cum spune Gemini Adams, autorul cartii "The Facebook Diet", "am ajuns intr-un punct in care dispozitivele electronice ne folosesc pe noi si nu invers".

Cum renunti la axietatea cauzata de tehnologie

Cine poate benefica de aceasta zi? Oricine, spun autorii pactului, de la cei care au ferme virtuale pe internet si pana la oamenii de afaceri care au cate trei, patru telefoane mobile.

Pentru a scapa de anxietatea cauzata de tehnologie, specialistii sustin ca nu este de ajuns sa renuntam pentru o zi la comunicarea cibernetica, acest lucru trebuie facut treptat in viata noastra astfel incat sa scapam de aceasta dependenta pentru totdeauna.

Spre exemplu, atunci cand suntem la volan, trebuie sa ne concentram numai pe condus si sa renuntam la a scrie mesaje sau la a ne verifica casuta postala electronica. Sau, pe cat posibil, sa ne ducem la indeplinire sarcina pe care o avem in momentul respectiv, fara a mai lasa sa fim perturbati de vreun apel telefonic ori de un e-mail nou.

De asemenea, mai spun psihologii englezi, este bine sa ne facem timp pentru prieteni si familie, sa incercam inchidem computerul atunci cand nu avem nevoie stringenta de el. Cu alte cuvinte, este important sa invatam sa comunicam in stilul traditional.

Sursa foto: sfgate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului