Boli

#costuri aparat dentar #pret aparat dentar #aparat dentar

Vrei un aparat dentar si nu stii costul? Iata cateva informatii folositoare!

Un zambet frumos ar trebui sa fie in primul rand un zambet sanatos. Foarte putine persoane isi dau seama cat de mult influenteaza starea danturii sanatatea generala. Spre exemplu, daca sunt probleme cu masticatia din diferite motive (carii ce dor, dinti lipsa, malocluzie etc.) alimentele vor ajunge in stomac partial mestecate, ingreunand astfel digestia. De asemenea, este mai putin cunoscut faptul ca intre placa bacteriana si probleme ale inimii exista o legatura stransa. Spre exemplu, endocardita bacteriama poate fi provocata de bacterii (din placa bacteriana) care ajung in sange si care sunt transportate la inima. Bineinteles, acestea nu sunt singurele probleme ce pot aparea din cauza danturii.

 

Cel mai important pas pentru a avea grija de sanatatea orala este igiena riguroasa. Spalatul de minim doua ori pe zi este obligatoriu, iar completarea periajului cu ata dentara si apa de gura este esentiala. Astfel, vei avea siguranta ca au fost eliminate toate resturile alimentare si ca nu se va depune placa bacteriana.

Bineinteles, un rol foarte important il are si vizita la medicul stomatolog. Este bine sa te prezinti la consult cel putin o data pe an, moment in care vei face si un detartraj, pentru ca este bine sa te asiguri ca dintii sunt perfect curati, chiar si in locurile greu accesibile.

Spuneam la inceput si despre frumusetea zambetului. Foarte multe persoane isi doresc dinti perfect aliniati si o muscatura corecta, de aceea au hotarat sa apeleze la aparat dentar. Trebuie sa stii ca tratamentul ortodontic nu are doar rol estetic. Dintii inghesuiti sau spatiile ramase in urma unor extrageri pot provoca destule probleme. Spre exemplu, dintii inghesuiti nu permit igienizarea corespunzatoare a zonei, ceea ce poate duce la carii si la adunarea placii bacteriene, iar mai apoi la paradontoza si pierderea dintilor. Spatii ramase in urma unor extractii sau a pierderii dintilor din diverse motive pot cauza resorbtia osului sau migrarea celorlalti dinti intr-un mod nu tocmai ideal. De aceea, este bine sa corectezi toate aceste probleme cu ajutorul unui aparat.

Cat costa un aparat dentar?

Stim ca probabil te intrebi cat costa un aparat dentar, insa nu trebuie sa iti faci griji. Exista optiuni ideale pentru fiecare persoana, astfel incat sa ai si zambetul frumos, iar bugetul tau sa nu fie afectat prea mult.

Este posibil sa stii deja ca exista mai multe tipuri de aparat dentar, iar costurile difera in functie de caracteristici. Spre exemplu, cel mai ieftin aparat dentar este cel clasic, fix din metal, iar cel mai scump este cel transparent, de tip Invisalign. Pentru mai multe detalii despre aparate si pentru o consultatie cu un medic specialist, iti recomandam sa apelezi la Smile Ambassador. Acolo, un aparat dentar fix metalic costa 2500 lei/arcada, iar Invisalign 1800 euro/arcada. Bineinteles, nu sunt singurele tipuri de aparate la care poti apela: mai exista si aparatul dentar cu bracketi din ceramica sau din safir, doua modele mai discrete, insa care necesita mai multa atentie din partea ta.

Asadar, exista solutii pentru toate bugetele, iar cel mai simplu este sa mergi la o consultatie pentru a afla exact care este planul de tratament pentru tine si ce costuri implica!

Sursa foto: https://picspree.com/en/photos/teenage-girl-laughing-1004112

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare