Boli

# vasc boli # ceai de vasc # beneficii vasc #vasc #sanatate

Vascul aduce noroc, dar te scapa si de boli. Uite ce beneficii are pentru sanatate!

Vascul nu este doar o simpla planta care aduce noroc si care nu trebuie sa iti lipseasca din casa in Noaptea dintre ea. Ea este de asemenea o planta tamaduitoare, care te scapa de numeroase boli. 

Vascul este o planta parazitara care creste in pomi precum mar, par, gutui, prun, brad, pin, mesteacan, trandafir si frasin. Cel mai bun vasc este insa cel care creste pe mar.  Mare atentie insa. Vascul care creste in artar, salcie, tei, sejar sau nuc nu este bun pentru consum, deoarece este toxic si poate fi fatal organismului. 

De la aceasta planta se folosesc frunzele impreuna cu ramurile tinere, ce contin vitaminele C si E, acid oleanolic si o serie de principii active precum sponine, alcooli, colina sau acetilcolina. 

Vascul te apara de cancer si intareste sistemul imunitar 

Ceaiul de vasc ajuta in primul rand la intarirea sistemului imunitar, dar si in cazul dereglarilor hormonale. Vascu macerat incetineste raspandirea cancerului in corp, deoarece are proprietatea de inhiba cresterea tumorilor canceroase. 

Vascul trateaza si hipertensiunea arteriala. Aceasta planta diminueaza senzatia de ameteala, vajaitul in urechi, tulburarile de vedere, tahicardiile. Aceasta fortifica activitatea cardiaca si scade si nivelul tensiunii arteriale. 

Este recomandat in tratarea bolilor de inima (ateroscleroza, ischemie cardiaca, hipertensiune, palpitatii). Menopauza determina tulburari circulatorii, cardiace, stari nervoase care sunt tratate cu aceasta planta sub forma de pulbere. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare