Boli

# aburire ochelari #purtare masca de protectie #masca de protectie #ochelari

Ti se aburesc ochelarii cand porti masca? Ce trebuie sa faci

Daca porti ochelari de vedere, obligativitatea de a purta masca va deveni un calvar. Purtarea mastii va duce la aburirea ochelarilor si la imposibilitatea de a vedea, dupa doar cativa pasi.

Desigur, cea mai simpla varianta ese renuntarea la ochelari in favoarea lentilelor de contact. Dar sa fim seriosi! Nu oricine isi permite acest lux. Si atunci ce este de facut? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa eviti aburirea ochelarilor in momentul in care porti masca.

De ce se aburesc ochelarii cand purtam masca de protectie

Atunci cand porti masca de protectie, aerul cald pe care il expiri “evadeaza” prin partea superioara a acesteia, locul in care se afla si ochelarii. Acesta se depune apoi pe lentilele ochelarilor sub forma de aburi.

Cum poti preveni aburirea ochelarilor

Vestea buna este ca aceasta problema nu este noua, iar medicii si chirurgii au gasit modalitati prin care sa previna acest fenomen. Iata ce trebuie sa faci:

Fixeaza-ti masca foarte bine

Mastile chirugicale au in partea de sus o banda metalica care iti perimite sa fixezi masca pe nas si fata, astfel incat sa ti se potriveasca perfect. In acest fel aerul nu va mai iesi prin dreptul ochelarilor, prevenind aburiea acestora.

Ai grija, de asemenea, sa reglezi bretelele de prindere la spate, sau eleasticele astfel incat masca sa fie fixa.

Foloseste banda adeziva

Pentru a preveni aburirea ochelarilor, unii medici folosesc banda adeziva pentru ca masca sa se fixeze foarte bine si sa nu permita aerului sa iasa prin partea superioara. Tot ce trevuie sa faci este sa-ti lipesti masca de nas si obraji cu ajutorul unei benzi adezive sau medicala sau pentru atleti.  Insa, inainte de a face ascest lucru testeaza banda pe o alta parte a corpului (de exemplu pe mana), pentru a te asigura ca nu esti alergic sau ca nu iti irita pielea.

Trage-ti masca cat mai sus, pe nas

O alta modalitate este sa-ti acoperi o parte cat mai mare din fata cu ajutorul mastii. Trage masca cat mai sus, astfel incat ochelarii sa stea peste aceasta. In acest mod, ochelarii vor permite fixarea mastii, iar aerul nu va mai putea sa iasa.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare