Boli

#energie #oboseala #combaterea stresului #vitamina b12

Strategii pentru a-ti recapata energia

Te simti tot timpul obosit, chiar si dupa un concediu de o saptamana? Ei bine, ai la indemana cateva optiuni pentru a ajunge la echilibru si pentru a avea mai multa energie, fara sa de pui prea mult efort.

Dormi mai profund


Fa-ti o baie fierbinte, cu saruri minerale, inchide toate sursele de energie (laptop, telefoane, televizor etc.), aeriseste bine camera si incearca sa adormi. Limpezeste-ti mintea si nu te mai gandi la nimic. Insa mai important decat atat, baga-te in pat inainte de ora 22.30, chiar si atunci cand nu iti este somn.

Cu cat vei dormi mai mult si mai bine, cu atat nivelul tau de energie va fi mai ridicat.

Un alt truc pentru a avea un somn mai profund este sa aduci in camera ta un buchetel cu lavanda sau sa adaugi cateva picaturi de ulei esential de lavanda pe un saculet umplut cu vata. Mirosul de lavanda iti relaxeaza creierul si iti ofera o stare de relaxare.
 

Mananca mai bine


Consuma mai multe fructe si legume proaspete. ACestea sunt incarcate cu vitamine si minerale care te ajuta sa ai un start plin de energie. In fiecare dimineata, la jumatate de ora dupa micul dejun, incearca sa consumi un fruct, oricare ar fi acesta.

De asemenea, consuma zilnic salate mixte de legume, fara sa mai adaugi maioneza sau alte sosuri care contin grasimi si care te pot face sa fii mai incet si sa ai o viteza de raspuns mai mare.
 

Fa sport


Desi ai crede contrariul, exercitiile fizice iti maresc nivelul de energie si te fac sa te simti mult mai bine per total. Incearca sa mergi la sala de 3 ori pe saptamana sau sa faci plimbari, de jumatate de ora, in fiecare seara dupa ce termini munca.
 

Injectii cu vitamina B12


Celebritati precum Madonna sau Charlize Theron au subliniat intotdeuna faptul ca nivelul lor de energie este datorat injectiilo cu vitamina B12 pe care si le fac periodic. Desigur, aceste injectii sunt necesare doar daca in organismul tau exista o carenta sau atunci cand corpul tau intampina dificultati in absorbtia acestui element. Asadar, un set de analize in prealabil este absolut necesar.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare