Boli

#trezit de dimineata #fericire #tehnici de relaxare

Sfaturi pentru dimineti fericite

Pentru multi dintre noi, alarma de dimineata a ceasului nu este cel mai placut moment al zilei. Perspectiva unei noi zile aglomerate si stresate la serviciu ne indispune inca de la primele momente ale zilei, astfel ca este important sa ne trezim cat mai bine.

Iata ce poti face:

Dormi cu jaluzelele pe jumatate inchise. In acest fel, lumina naturala a soarelui care rasare va trimite un semnal catre creierul tau care diminueaza productia de melatonina si mareste nivelul de adrenalina. Adrenalina este un indicator al faptului ca este timpul sa te trezesti. Atunci cand alarma ceasului va suna, tu deja vei fi pe jumatate trezit.

Seteaza alarma cu 15 minute inainte. Daca vei pune alarma ceasului cu 15 minute inainte nu va mai trebui sa sari imediat din pat si nu vei mai intarzia. In acest fel iti vei incepe ziua incet si vei mai petrece cateva minute in pat, fara presiunea ca nu vei avea timp. De asemenea, in acest timp poti face cateva exercitii de intindere si poti lua micul dejun in tihna.

Este foarte important sa te pregatesti mental pentru ziua care incepe, iar cele cateva minute in plus petrecute in pat sunt foarte benefice.

Intinde tot corpul. Dupa ce te trezesti intinde bine tot corpul, timp de 15 secunde. Intinde intai bratele, apoi degetele, picioarele si genunchii. La final intinde bine gatul si spatele. In acest fel iti vei stimula intreaga musculatura si incheieturile. De asemenea, exercitiile de intndere stimuleaza si circulatia sangelui, oferind tesuturilor mai mult oxigen.

Motiveaza-te. La prima ora a diminetii citeste un citat motivational. Acest lucru te poate inspira pe tot parcursul zilei si va avea un impact pozitiv asupra creierului tau. Evita sa asculti stirile de dimineata, deoarece printre subiecte pot fi si informatii negative, care iti vor intuneca ziua.

Ia-ti vitaminele. Daca esti o persoana care are o dieta echilibrata, consumi multe legume si fructe proaspete, multivitaminele nu isi mai au rostul. Daca insa ai o alimentatie haotica, este foarte important sa oferi organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie. Ia in fiecare zi o pilula de multivitamine care vor asigura necesarul zilnic al organismului. Pastreaza aceste medicamente in locuri vizibile, ca sa nu le uiti dimineata.

Evita sa iei decizii. Pentru dimineti cu adevarat relaxante, redu numarul de alegeri si decizii pe care trebuie sa le faci. In primul rand, ia anumite decizii de cu seara, ca de exemplu ce haine vei purta a doua zi la birou sau ce sa mananci la micul dejun. In al doilea rand poti stabili o rutina pe care sa o urmezi in fiecare dimineata. De exemplu nu este necesar sa variezi zilnic alimentele pe care le consumi la micul dejun. In acest fel nu vei mai pierde timpul si vei avea o stare pozitiva.

Strange in brate persoana iubita. Fie ca ai cateva momente de tandrete cu persoana iubita sau cu copilul tau, acest lucru este foarte important la prima ora a diminetii. Astfel de momente te vor face sa te simti mai bine si intreaga ta zi va fi mai luminoasa, doar gandindu-te la clipele placute de dimineata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare