Boli

#durere abdominala #urgente #boli #simptome #semne

Semne ca durerea abdominala poate fi o urgenta

Uneori oamenii simt dureri abdominale si este un lucru des intalnit, care nu intotdeauna este ceva grav, insa exista si anumite semne care ingrijoreaza. Este bine de stiut care sunt acele indicii care te pot determina sa mergi la urgenta. Iata cateva semne care trebuie sa fie luate in calcul in ceea ce priveste durerea abdominala si care arata imediat un pericol mai mare:

1. Atunci cand durerea este asociata cu transpiratia

O durere asociata cu transpiratia este un indicator grav intotdeauna. Transpiratia in acest caz este un semn ca organismul este sub un imens stres si ca mecanismul corpului legat de lupta este activat. Pentru orice medic, acesta este un semn rau, chiar daca se intampla la un nivel mediu sau mic.

2. Atunci cand este implicat si sangele

Un alt semn foarte grav este sangele care apare fie prin diaree cu sange, fie prin vomitat cu sange. Alt element important este ca sangele poate sa fie prezent fie prin culoarea lui rosie, fie poate sa existe sange negru. Oricare ar fi situatia, trebuie sa mergeti de urgenta la un medic.

3. Atunci cand durerea este difuzata si catre alta zona a corpului

Orice durere care nu este continuta intr-o singura parte a corpului, este un semn care nu este benefic. Daca ea radiaza pe gat, umar stang, mana stanga, poate sa indice un posibil atac de cord. Daca radiaza catre spate, asta poate sa arate un ulcer sau o inflamatie a pancreasului.

4. Atunci cand durerea abdominala este asociata si cu o febra mare

Febra asociata cu o astfel de durere nu este intotdeauna simplu de diagnisticat pentru ca poate uneori sa fie vorba despre un simplu virus la stomac. Acesta se poate trata usor si nu este de mare gravitate, insa sunt si alte situatii de urgenta. Daca ai mai multe simptome si daca febra trece de un anumit grad, atunci poate sa fie vorba despre un alt tip de infectie din organism si doar investigatiile serioase pot sa arate care sunt posibilitatile.

5. Atunci cand se simte ca si cum este o durere rupta, sfasiata, in valuri

Conteaza foarte mult si tipul de durere care apare in cazul de fata. Atunci cand senzatia este de durere care este rupta sau sfasiata si se simte ca si cum se misca pe spate, atunci poate sa fie vorba despre o ruptura in artera principala, care duce sangele cu oxigen in restul corpului. Fara un diagnistic imediat si o diagnosticare corecta, se poate ca aceasta situatie sa duca la dizabilitate, sau, in cazurile cele mai grave, la moartea pacientului.

6. Atunci cand nu poti sa iei nici o pauza de la durere

Este important sa gasesti metoda buna pentru a scapa de durere. Daca nu reusesti sa scapi de durere, este important sa mergi la medicul specialist. In cazul Acidului Reflux, poti sa scapi de problemele de durere prin medicamentele anti-acid. Durerile apar dupa mese cu ciocolata, cafea, mancare picanta sau alcool.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare