Boli

#probleme de sanatate #simptome #sanatate #secrete medic #sfaturi medic

Secrete pe care nu trebuie sa le ai fata de medicul tau

Adesea, pacientii nu vor sa mearga la medic si sa discute sincer cu acesta deoarece se tem de raspunsurile pe care le pot primi. Insa, ascunderea simptomelor neplacute fata de medic ne poate pune viata in pericol. Sunt lucrurie pe care trebuie sa le spui intotdeauna medicului.

Iata ce nu trebuie sa ii ascunzi medicului tau:

Iei vitamine si suplimente alimentare. Zilnic iei vitamine, suplimente alimentare sau diverse amestecuri de plante pentru a stimula organismul sau pentru a imbunatati memoria. Te gandesti ca aceste suplimente nu iti pot face niciun rau.

Trebuie insa sa ai grija cu aceste medicamente. De foarte multe ori pot cauza simptome neplacute si pot interactiona cu alte medicamente. Anumite ierburi, care sustin ca imbunatatesc memoria, interactioneaza cu medicamentele pentru tensiunea arteriala, ceea ce duce la scaderea acesteia. Calciul, care este luat in special de femeie pentru sanatatea oaselor, reduce absorbtia antibioticelor.

Ai scaune cu sange. De obicei, nu ne place sa vorbim despre aceste lucruri, nici chiar unei specialist. Chiar si atunci cand ne intreaba, incercam sa evitam raspunsul. Insa acest lucru ne poate salva viata.

Sangele prezent in fecale este un simptom al cancerului colorectal, care se poate insa trata daca este descoperit la timp. Este astfel foarte important sa mentionezi acest lucru medicului. De asemenea, daca ai avut scaune regulate si dintr-o data te-ai constipat, trebuie sa discuti acest lucru cu medicul tau.

Esti deprimat. Emotiile ne afecteaza sanatatea fizica, iar persoanele deprimate se simt adesea obosite, isi pierd apetitul si au dureri stomacale. Daca medicul nu stie ca esti deprimat este foarte important sa ii relatezi acest lucru. El te va ajuta sa treci peste acest moment si te va indruma catre un psiholog.

Ai o alimentaie haotica si nu faci miscare. De cele mai multe ori omitem sa ii spunem medicului despre obiceiurile noastre alimentare si despre faptul ca nu facem miscare. Trebuie astfel sa avem un jurnal cu alimentele pe care le consumam.

In acest fel vom descoperi singuri ca alimentatia noastra este haotica. Acest tip de alimentatie este un factor de risc pentru afectiunile cronice precum atacurile de inima sau diabetul.

Ai oprit tratamentul cu medicamente. Tratamentul medicamentos pe care il urmezi trebuie oprit doar in momentul in care iti recomanda medicul. Altfel, acest lucru poate avea consecinte periculoase pentru organismul tau.

Medicamentele prescrise de medic au scopul de te mentine sanatos, iar efectele secundare pe care le pot avea sunt foarte rare. Daca insa te confrunti cu anumite simptome neplacute, discuta cu medicul si gasiti o solutie.

Ai un apetit sexual scazut. Atunci cand vine vorba despre problemele sexuale, cei mai multi dintre noi evita sa discute. Femeile in special trebuie sa discute despre emotiile si problemele sexuale pe care le intampina, deoarece acestea pot fi simptome ale unei afectiuni medicale.

Pierderea dorintei sexuale poate semnala numeroase probleme medicale, de la stres, anxietate si depresie pana la anorexie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului