Boli

#longevitate #combaterea stresului #longevitate 2012 #alimente longevitate

Secrete ale longevitatii in 2012

Site-urile de socializare, consumul de legume si tehnicile pentru trup si minte te vor ajuta in acest an sa ai o viata mai lunga si mai sanatoasa. Anul 2012 poate fi anul schimbarii stilului tau de viata. Incearca sa eviti alimentele grase, sarate sau dulci, fa mai multa miscare si hidrateaza-te.

Iata ce poti face in 2012 pentru o viata lunga si sanatoasa:
 

Site-urile de social media te ajuta sa slabesti


Daca sunt folosite cu moderatie, aceste noi forme de comunicare te pot ajuta sa slabesti si sa elimini obiceurile proaste. Cheia succesului este sa tii evidenta posturilor si a promisiunilor pe care le faci.

Daca le dezvalui prietenilor tai ca vrei sa slabesti, site-urile de socializare te pot ajuta sa duci la indeplinire acest lucru. Daca le vei imparti prietenilor tai obiceiurile tale alimentare si schimbarile pe care le faci pentru a avea o silueta mai zvelta, vei reusi sa tii dieta pana la capat si vei primi si incurajaile celor din jur.

Aceste site-uri sunt benefice si pentru persoanele care se confrunta cu anumite dependente, in special de alcool.

Ce sa faci: Atunci cand vrei sa scapi de un obicei nesanatos, fa public acest lucru. Prietenii si familia te vor ajuta sa iti tii promisiunea. De asemenea, prietenii tai de pe aceste site-uri de socializare iti vor oferi si numeroase sfaturi utile.
 

Consuma mai multe legume


Pentru o viata sanatoasa, este indicat sa consumi cat mai multe legume, atat crude, cat si gatite. Este astfel indicat sa limitezi consumul de carne, oua si produse lactate grase si sa consumi mai multe legume.

Persoanele care consuma in mod regulat legume prezinta un risc mai scazut de afectiuni cardiace si cancer. De asemenea, traiesc si mai mult si au sanse reduse de a deveni supraponderali sau obezi.

Daca te-ai hotarat sa iti schimbi stilul de viata si sa consumi alimente sanatoase , este indicat sa mentii un echilbru si sa nu ajungi la extreme.

Consuma in mod regulat fructe, legume, leguminoase, cereale integrale si seminte, nuci. Ai grija ca alimentele pe care le consumi sa iti ofere necesarul zilnic de proteine, fier si zinc.

Ce sa faci: Daca nu poti renunta total la carne, incearca sa consumi in timpul saptamanii cat mai multe legume, iar in weekend sa te rasfeti cu prepatate din carne.
 

Meditatii si exercitii pentru trup si suflet


Terapiile pentru trup si suflet, precum meditatia, yoga sau exercitiile de respiratie au numeroase beneficii pentru sanatate. Aceste tehnici scad stresul, previn afectiunile cardiace, intaresc sistemul imunitar si previn degenerarea celulelor cerebrale.

De asemenea, aceste tehnici amelioreaza durerile si imbunatatesc calitatea vietii . Persoanele care practica astfel de terapii sunt mai fericite si traiesc mai mult.

Ce sa faci: Inscrie-te la un curs de yoga sau invata cum sa respiri corect pentru a controla gandurile negative. Fa mai multa miscare si mentine in miscare atat corpul, cat si mintea. Fa plimbari lungi prin parc, invata sa meditezi si sa iti concentrezi gandurile asupra lucrurilor pozitive din viata ta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare